Gizem TABAN/İZ GAZETE- Seferihisar Orhanlı Mahallesi ile Menderes Yeniköy Mahalleleri arasında kalan bölgeye Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş. tarafından yapılması planlanan Jeotermal Enerji Santrali (JES) ve Güneş Enerji Santrali (GES) projeleriyle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Bölge halkının direnişine ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı projeye ÇED onayı verdi. Yöre halkının karşı çıktığı JES VE GES projelerine ilişkin daha önce düzenlenen eyleme katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, projeye geçit vermeyeceklerini dile getirmişti. Başkan Soyer, mahkeme kararına rağmen proje ÇED onayı verilmesini değerlendirdi. 

‘DİRENMEYE DEVAM’

Mücadeleye devam edeceklerini belirten Başkan Soyer, “Her mağlubiyette vazgeçip gitseydik bugün burada olmazdık. Direnmeye, hakkımızı istemeye devam edeceğiz, doğamızı korumaya devam edeceğiz. O nedenle vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘İNANILIR GİBİ DEĞİL’

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen projeye ÇED onayı verilmesi kararına ilişkin ise Soyer, şunları söyledi: “İnanılır gibi değil maalesef… Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Hakkımızı, hukukumuzu koruyacağız. Bu memleketin insanının, doğasının hakkını, hukukunu koruyacağız. Kimseye bırakmayacağız.”

Editör: Haber Merkezi