TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir'in Ödemiş ilçesinde eşi tarafından dövülerek öldürülen Filiz Tekin'in iç organları Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen operasyonlar ile Arife Aykut, Münire İnanç ve Ali Uslu'ya nakledilmişti.

Nakil yapılan üç hasta da 27 Aralık tarihinde dört-beş farklı saat ara ile bilinç kaybı ve nefes darlığı şikayeti ile yoğun bakıma alınmış, böbrek nakli yapılan hastalardan; Münire İnanç, 2 Ocak sabahı, karaciğer nakli yapılan Arife Aykut ise 3 Ocak akşamı hayatlarını kaybetmişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yoğun bakımda yaşam mücadelesini sürdüren son hasta Ali Uslu ise 8 Ocak tarihinde hayatını kaybetti.

Ali Uslu'nun cenazesi Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'de kılınan öğle namazının ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ölümlerle ilgili adli soruşturma başlattığı bilgisine ulaşıldı.

Cenaze merasiminin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ali Uslu’nun kızı Başak Van Hove, “Çok üzgünüz ve çok kızgınız. Organ nakli kararının alınmasından itibaren doktorların yaptıkları tüm işlemlerin ve verilen ilaçların başta olmak üzere her şeyin araştırılmasını ve çözüme ulaştırılmasını istiyoruz. Babamı hastaneye yürüyerek girerek, cenazesinin çıkmasının sebebini öğrenmek istiyoruz. Organ nakli bekleyen diğer insanların da aynı acıyı çekmemesi için bilinçlenmelerini istiyoruz. Eğer süreçlerde hata varsa bunların da düzeltilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜÇ AİLE BİRLİKTE HAREKET EDECEK

Kendilerine sadece Sağlık Bakanlığı’nın prosedürlerinin uygulandığına dair bilgi aktarıldığını paylaşan Başak Van Hove, “Şu anda otopsi sonuçlarını bekliyoruz. Diğer aileler de çok üzgünler. Hayat kalitesini yükseltmek için girdikleri ameliyatta insanlar hayatlarını kaybetti. Üç aile bundan sonraki süreç içerisinde birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.  
 

FOTOĞRAF: DHA

Editör: Haber Merkezi