Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir’de Kemeraltı’nda Optik Sahibi olan Hikmet Kömüroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre 1 yıldır sokağa çıkma yasağı olan günlerde açık olmalarına rağmen 17 günlük sokağa çıkma yasağına ilişkin Sağlık Bakanlığı Genelgesi’nde optiklerin yasaktan muaf tutulmadığını söyledi. Söz konusu genelgenin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne aykırı olduğunu belirten Kömüroğlu, optiklerin kapalı tutulmasına tepki gösterdi. Kömüroğlu ayrıca, İzmir Optisyen Gözlükçüler Odası’nın genelgeye yönelik yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtığını ifade etti. 

‘GENELGEYE GÖRE KAPALI, KARARNAMEYE GÖRE AÇIĞIZ’
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Optik Sahibi Hikmet Kömüroğlu, “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde, Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmış; medikal, eczane, optik gibi tıbbi cihaz ürünlerinin satışını yapan işyerlerinin sokağa çıkma yasağı olan günlerde açık olmasına ilişkin ibare yer alıyor. Biz 1 yıldır yasaklarda da açığız. Ancak 17 günlük kapanma başladığında Sağlık Bakanlığı’ndan İzmir Optisyen Gözlükçüler Odası’na optiklerin kapatılmasına ilişkin yazı gelmiş. Yani, Sağlık Bakanlığı’nın Genelgesi’ne göre biz yasaktan muaf tutulmuyoruz. Burada bir çelişki var. Cumhurbaşkanlığı’nın Kararnamesi’ne göre açığız, Sağlık Bakanlığı’nın Genelgesi’ne göre kapalıyız. Genelge, kararnameye aykırı. Talebimiz doğrultusunda odamız genelgeye ilişkin yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı” diye konuştu. 

‘DERDİMİZ KİMLİK MÜCADELESİ’
Optikçilerin kapatılmasına tepki gösteren Kömüroğlu, “Medikaller açık, baharatçılar açık, balıkçılar açık ama gözlükçüler kapalı! Sağlık çalışanlarının, otobüs şoförlerinin, evinde online eğitim gören öğrencilerin, kamu çalışanlarının eğer gözlükle ilgili bir ihtiyacı ya da sorunu olursa ne olacak? Örneğin, online eğitimdeki öğrencinin gözlük camı düştü, optikler kapalı olunca gözlükle ilgili ihtiyacını nasıl giderecek? 17 gün boyunca ders çalışmayacak mı? Hastanedeki doktorun gözlük camı kırıldı. Ne yapacak? Bu kadar önemli olan işyerini nasıl kapatırsınız! Bizim derdimiz satış değil kimlik mücadelesi…” açıklamalarında bulundu.