Volkan Gündüz - İçişleri Bakanlığı tarafından Petkim yönetimine FETÖ/PDY ve diğer terör örgütleriyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle bildirilen listede yer alan ve iş akdi feshedilen Onur Ulu’nun Petrol İş Sendikası Aliağa Şube binası önünde 1 haftadır sürdürdüğü eyleme destek verenlerin sayısı artıyor. Tazminatsız olarak işten atılan Onur Ulu’nun eylemine, bu kapsamda kendisiyle birlikte işten atılan 24 işçinin arasında yer alan Arif Maral’da katıldı. 12 Mayıs 2017 tarihinde aynı gerekçe ile işten atılan Arif Maral, arkadaşının sendika binasının karşısına kurmuş olduğu eylem çadırına gelerek Ulu’nun mücadelesine dahil oldu.

‘İŞÇİLERE YÖNELİK KORKU YARATMA POLİTİKASI’

Hukuksuzca işten atılan işçiler geri alınana kadar aktif mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Onur Ulu, “Petrol-İş Sendikasının üyesiyim ve sendikal mücadele içinde aktif rol alıyordum. Terör örgütü üyeliği ile ilişkilendirilmem ve yapılan bu toplu işçi kıyımında kurban seçilmiş olmam, işçi sınıfının mücadelesini bastırmak için gerçekleştirilen bir saldırıdır. Benim fabrikada çalıştığım süre içerisinde aldığım bir uyarı, tutanak veya disiplin cezası yok. Sivil hayatta sabıka kaydım da mevcut değil. Benim işten çıkarılmam, mücadeleyi seçen bütün işçilere yönelik bir korku yaratma politikasıdır.” dedi.

‘GELECEĞİMİZ İÇİN DİRENECEĞİZ’

Ulu, Petrol İş’in Aliağa’daki mücadele geleneğinin bitirilip teslimiyetçi bir noktaya çekilmek istendiğini, ancak bu amaca ulaşılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Kendisiyle birlikte hukuksuzca işten çıkarılan bütün arkadaşlarının ve Petrol-İş Sendikasının geleceği için sonuna kadar direneceğini söyleyen Ulu, işlerini geri kazanana kadar eylemini sürdüreceğini ifade etti. Ulu, bu süreçte kendilerine desteğini esirgemeyen siyasiler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara da teşekkürlerini iletti.

ALİAĞA EKSPRES

Editör: Haber Merkezi