2008 Aralık ayında doğan Lara Şenkal; daha 9 yaşındayken ilk kitabını yazdı. İlkokul öğretmeninin keşfetmesiyle yazarlığa ilk adımlarını atan küçük yazar, ilk kitabını yazmayı bir yılda tamamladı. Ördekler Okulu Dişmanlara Karşı adlı kitabında hayvan sevgisini konu aldı. Küçük yaşında gördüğü ilgi ve beğeni ile kitabını imzalaması için imza günlerine davet edildi.

ODAK NOKTASI OLDU

Geçtiğimiz Cumartesi Balçova Ege park AVM de, Pazar günü Narlıdere Belediyesi’nin 1.Can Dostum Festivali’ndeki imza günlerinde büyük beğeni ve ilgi gördü. Geçtiğimiz yaz Çeşme’de yaptığı imza günlerinde de Türkiye’nin her yerinden gelen insanların odak noktası oldu.

Yeni kitabı ile ilgili yayın evleri ile görüşmeleri devam eden çocuk yazar  Lara Şenkal’a, bu küçük yaşında böyle bir başarıyı nasıl yakaladığını sorduğumuzda “Çok kitap okuyorum. Hayal gücümle beraber ortaya yeni hikayeler çıkıyor. Şimdi ikinci kitabımı yazıyorum. Çocukların ikinci kitabımı da seveceğine inanıyorum.’’ dedi.

2020 İstanbul Kitap Fuarı’na da davet edilen Lara Şenkal; İkinci Kitabının gelirlerinin önemli bir bölümünü STK’lara bağışlamak istediğini belirtti. Lara Şenkal hem insanlık hem de yazarlık yolunda daha büyük başarılara imza atacak gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi