İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel tarafından yapılan açıklamaya Av. Aytaç Ünsal’ın annesi Av. Nermin Ünsal, ölüm orucundaki Didem Akman’ın annesi Zülfiye Akman, avukatlar, milletvekilleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Av. Özkan Yücel yapmış olduğu açıklamada Av. Aytaç Ünsal ve Av. Ebru Timtik’in sadece adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başladıklarını ifade ederek, “yani bu ülkedeki bütün insanların hak ettiği Anayasa’dan, uluslararası sözleşmelerden, kanundan kaynaklanan haklarını alabilmek için, bu konuda seslerini duyurabilmek için son seçenek olarak bedenlerini ölüme yatırmayı tercih ettiler” dedi. 


 

HUKUKSUZLUĞUN ŞAHİDİYİZ
Yargılama süreci hakkında bilgi veren Av. Özkan Yücel, “bizler baro başkanları olarak, meslektaşları olarak o duruşmaların tümünü izledik. Sanık müdafileri olarak görev aldık. Tüm bu hukuksuzlukları, yaşanan adaletsizliği, yaşanan adil yargılanma hakkı ihlalini bizler de gördük, bizler de şahidiz. Bu nedenle bu kadar açık ve net söylüyoruz, meslektaşlarımızın adil yargılanma hakkı ihlal edilmiştir” dedi. Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın mahkemede kendilerine esas hakkında savunma için süre verilmeksizin, konuşmalarına izin verilmeksizin, iddialarına karşı yanıtlarını kovuşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerini sunmalarına izin verilmeksizin bir yargılama gerçekleştirildiğini ve sonunda onlarca yıllık hapis cezası ile karşı karşıya bırakıldıklarını ifade eden Av. Özkan Yücel, “duruşma salonu avukatlara kapatılmıştır, duruşma salonu sanıklara kapatılmıştır. Onların yokluklarında kararlar verilmiş, onların yokluklarında sonuca gidilmiştir” dedi. 


 

BU YARGILAMALARI FETÖ DÖNEMLERİNDEN TANIYORUZ
Sözlerine bu sonucu beklediklerini ifade ederek devam eden Av. Özkan Yücel, “daha önce beş gün boyunca yargılama yaptıktan sonra bütün meslektaşlarımızın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti bir gece yarısı operasyonundan sonra yerinden edilmiş, meslektaşlarımızın yeniden yakalanmasına karar verilmiş ve özel bir mahkeme heyeti oluşturulmuştur. Bunlar FETÖ dönemlerinden beri tanıdık olduğumuz manzaralar. Geldiğimiz nokta bize gösteriyor ki yalnızca uygulayıcıları değişti, yöntem değişmedi, adaletsizlik değişmedi, hukuksuzluk değişmedi, hak talepleri ise asla sona ermedi” dedi. 

 

Avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’in ölüm orucuna sadece kendileri için değil, tüm yurttaşların adil yargılanma hakkı için, tüm yurttaşların savunma hakkı için, tüm yurttaşların özgürlükleri için başladıklarını söyleyen Av. Özkan Yücel, “peki çok mu zor taleplerini kabul ederek ölüm oruçlarına son vermelerini temin etmek, çok mu zor Ebru ile Aytaç’ı yaşatabilmek? Grup Yorum üyelerini kurtaramadık ama şimdi bize, sokaktaki insanlara görev düşüyor. Ne kadar çok sahiplenirsek, ne kadar çok arkalarında durabilirsek onları yaşatma olanağımız o kadar fazla olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi