Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan işyerlerine İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından polis ve zabıta eşliğinde sigara denetimi yapıldı. Denetimlere İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve Konak Kaymakamı Mustafa Çek de katıldı. Denetimlerde kapalı alanda sigara içenlere 105 TL, yasal uyarı yazısı bulundurmayan işyerlerine 1766 TL, kapalı alanda sigara içilmesine izin verenlere de 1432 TL ile 7 bin 179 TL arası para cezası uygulandı. 

Denetimlerle ilgili açıklama yapan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, "4207 sayılı kanunun amacı olarak kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması yönünde düzenlemeler yapmaktır. Bizde bu amaçla bugün denetim yapıyoruz. Umarım sigarasız günler bizi bekler" dedi. 

Konak Kaymakamı Mustafa Çek ise denetimlerin amacına vurgu yaparak, "Bugün Konak İlçemizde ekiplerimizle sigara denetimi yapıyoruz. Burada amaç cezalandırmak değil, vatandaşlarımızın sağlığın tütün mamullerinden korumaktır" diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi