Dün akşam Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa Finalinin öncesinde ve sonrasında yaşanan olayları CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, meclis gündemine taşıdı. Bayır, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, ‘’Beşiktaş taraftarlar tarafından hazırlatılan, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” yazılı pankartın emniyet güçleri tarafından stada alınmadığı iddiasını, karşılaşma sırasında bir holiganın elinde sustalı olarak tabir edilen bir bıçakla nasıl saha içerisine girebildiğini ve maçın bitiş düdüğü ile birlikte Konyaspor taraftarlarının, Beşiktaş’lı futbolculara karşı sözlü ve fiziksel saldırı veya saldırılarının olup olmadığı’’ sorularını yöneltti.

İşte o önerge;

07.08.2017

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98. Ve TBMM İçtüzüğü’nün 96. Maddeleri gereğince Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Dün akşam Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa Finali öncesinde Beşiktaş taraftarları tarafından hazırlatılan, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” yazılı pankartın emniyet güçleri tarafından stada alınmadığı iddia edilmiş ve karşılaşma sırasında bir holiganın elinde sustalı olarak tabir edilen bir bıçakla sahaya indiği ve özel güvenlikler tarafından dışarı çıkartıldığı görülmüştür. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Konyaspor taraftarları sahaya indiği ve Beşiktaş’lı oyunculardan aralarında Tolgay Arslan’ında bulunduğu oyunculara fiziksel ve sözlü olarak müdahale edildiği iddiaları da yazılı ve görsel basında kendine yer bulmuştur.

Bu bağlamda;

Beşiktaş taraftarları tarafından hazırlatılan, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” yazılı pankartın emniyet güçleri tarafından stada alınmadığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, pankart hangi gerekçe ile stada alınmamıştır? Karşılaşma öncesinde Mustafa Kemal Atatürk’le ile ilgili görsellerin stada alınmaması ile ilgili, güvenlik güçlerine bir talimat verilmiş midir? Talimat verilmişse hangi gerekçe ve kim tarafından bu talimat verilmiştir?

Elinde sustalı bıçakla sahaya giren holigan stada nasıl girebilmiştir? Bu holigan staddan içeri girerken güvenlik kontrol noktasından ya da arama kontrol noktasından geçmemiş midir? Sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır? Başlatılacaksa bunu kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

Maçın bitiş düdüğünden hemen sonra oyuncular daha soyunma odasına bile girmemişken, taraftarlar sahaya nasıl inmiştir? Maçta yeterince güvenlik önlemi alınmadığını düşünüyor musunuz?

Bu maç ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılacak mıdır? Başlatılacaksa, kamuoyuna bilgilendirme yapılacak mıdır?

Bu tür olayların yaşanmaması için ne gibi önlemler alacaksınız veya almayı düşünüyor musunuz?

Editör: Haber Merkezi