İZ GAZETE- Bir süredir gündemde düşmeyen ve tepkilere sebep olan 'OHAL' iddiasına tepki gösteren İzmir Barosu, konuya yönelik açıklama yayınladı. Baro, "Ekonomik krizin sorumlularına sınırsız bir hareket alanı tanıyacak OHAL uygulamalarına değil, demokratik hukuk devletinin yeniden inşasına ve daha çok özgürlüğe ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı. 

'UNUTULMAMALI'

"İktidarın akıl hocaları bir süredir ağır ekonomik bunalım gerekçesiyle OHAL ilan edilebileceğini dillendirmeye başladı" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Biz biliyoruz ki, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin sorumlusu, insanları açlığa ve yoksulluğa terk eden ve bir avuç insanı zenginleştiren, halkı değil rantı seçen politikalarıyla; siyasi iktidardır. Bugün yaşanan ekonomik krizin temel nedenlerinden birinin de ülkemizde kalıcı hale gelen OHAL uygulamaları, demokrasi karşıtı tutum, temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının yasaklanması, yargının bağımlı hale getirilmesi olduğu unutulmamalıdır" ifadeleri yer aldı. 

'ÇIKIŞ YOLU OHAL DEĞİL'

Açıklamada, "Siyasi iktidarın halkı içine soktuğu karanlıktan, halkın haklarını gasp ederek çıkılacağına yönelik önermeler akıl dışı önermelerdir. Bu karanlıktan çıkışın tek yolu OHAL ilanı değil, demokratik değerlerin ve temel hakların kullanımının yeniden tesis edilmesidir. Bu nedenle, krizin sorumlularına sınırsız bir hareket alanı tanıyacak OHAL uygulamalarına değil, demokratik hukuk devletinin yeniden inşasına ve daha çok özgürlüğe ihtiyaç vardır" denildi. 

Editör: Haber Merkezi