Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin Kariyer Yolculuğum Projesi kapsamında Lise ve Tanıtım Fuarı düzenlendi

Karabağlar ve İzmir genelinde 42 lise, 22 üniversite ve 4 kurum stant açarak etkinlikte yer aldı. Etkinliklere yaklaşık 3 bin 200 öğrenci katılım gösterdi.  'Çocukların gelecekte mutlu bir hayat yaşamaları, iyi bir meslek ve iyi bir sosyal çevreye sahip olmalarından geçer' anlaşıyla düzenlenen etkinlikte gerekli mesleki rehberliğin yanı sıra öğrencilere bu konuda yardımcı olacak zenginleştirilmiş ortamlar yaratılmaya çalışıldı. Bu kapsamda Karabağlar'da önceki yıllarda düzenlenen fuarlar ve etkinlikler, 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Mesleğimle Tanışıyorum Projesi ile daha sistemik bir hal aldı. 2019-2020 eğitim öğretim yılından bu yana ise internet ortamlarını ve çeşitli eğitim çalışmalarını da ekleyerek daha zengin ortamlar sunacak Kariyer Yolculuğum Projesi adıyla çalışmalar yürütüldü. Kariyer Yolculuğum Projesi kapsamında öğretmen eğitimleri, öğrencilere yönelik okul ve mesleki alan-dal tanıtımları, uzmanlar tarafından verilen sınav ve tercih seminerleri, motivasyon toplantıları, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hizmetine sunulan kariyeryolculugumprojesi.com internet sitesi ve Kariyer Yolculuğum Projesi android uygulaması gibi farklı ortamlarda yapılan çalışmalar gerçekleştirildi. 

'KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRMELİSİNİZ'

İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde Karabağlar'daki ortaokul öğrencilerine ve velilerine yönelik 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde Lise Tanıtım Fuarı, 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde ise lise öğrencileri ve velilerine yönelik Üniversite Tanıtım Fuarı etkinlikleri yapıldı.  

Fuara katılan Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, “İlçemiz öğrencilerinin sorun çözen bireyler olmasını kendimize amaç edindik. Bu kapsamda birçok faaliyete imza attık” dedi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Karabulut, “Yapacağınız işte en iyi olmak istiyorsanız kendinizi iyi yetiştirmelisiniz. Geleceğe yönelik mesleki hedefinizi şimdiden belirleyerek, bu yolda sistemli ve planlı çalışarak başarıya ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılan Üniversite Tanıtım Fuarı etkinliklerinde de Türkiye genelinden 22 üniversite ve 3 yurt dışı eğitim danışmanlık kurumu ve İŞKUR stant açtı. Fuara katılan katılan Karabağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Civcir ve Aytekin Gürbulak fuar açılışını yaparak öğrencilerle ve öğretmenlerle birlikte stantları ziyaret edip bilgi aldılar.

Editör: Haber Merkezi