DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversiteye girişte 14 programda özel yetenek sınavının kaldırılarak sadece merkezi yerleştirmeyle öğrenci alınmasına yönelik bir karar verdi.  Bu karara ülke genelinde bir tepki gösterilirken, Alsancak’ta Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri toplanarak açıklama yaptı.

‘KARARI ERTELEMELERİ İNSANLARI SUSTURMAYA YÖNELİK BİR ŞEY’

Öğrenciler adına açıklamayı yapan lise son sınıf öğrencisi Berke Yağız, “Bu kararı sadece 14 bölümden diye gösteriyorlar ama bu kaldırdıkları 14 bölüm, lisede güzel sanatlar okuyan çoğu öğrencinin ilk tercihleri. Şu anda bizim ve diğer güzel sanatlar lisesinde okuyan öğrencilerin yaptığı eylemler, tweetler ve tepki üzerine bu kararı 1 yıl ertelemeye karar verdiler. Bu kararı 1 yıl erteleyecek olmaları bu olayın kapanması demek değildir, bu sadece insanları susturmaya yönelik yapılan bir şeydir. Alınan karar uygulanılırsa güzel sanatlar lisesinde okuyan öğrenciler 3. ve 4. sınıflarda ikinci basamak derslerini görmedikleri için hiçbir bölüme giremeyecekler. Bunu gören veliler, güzel sanatlar lisesine çocuklarını göndermeyecekler, bu da güzel sanatlar lisesinin kapanmasına sebep olacak. İnternette oluşturduğumuz imza kampanyamız ve tweetlerimiz var, hastagimiz ise '#yeteneğimedokunma' ” diye konuştu.

Lise son sınıf öğrencisi Berke Yağız, yaptıkları eylemle, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız’a ulaştıklarını ifade ederek “Ahmet Yıldız’a ulaştık ve meclise bir önerge verebileceğini söyledi. Böylece CHP yoluyla sesimiz meclise iletilecek” dedi.

‘BİZİ ERTELEYECEK KADAR DUYABİLDİLERSE, İPTAL EDECEK KADAR DA DUYABİLİRLER’

Diğer bir son sınıf öğrencisi Damla Ünlü, “Yeteneği olmayan insanlar bu bölümlere girerse, kendilerini geliştiremezler ve mesleklerinde başarılı olamazlar. Bununla beraber yetenekli insanlar sırf matematik testi çözemiyorlar diye yeterli puanı alamayacak ve istedikleri mesleklerde çalışamayacaklar. İşsizlikle çalkalanan bu ülkeye daha fazla işsizlik gelecek ve bir sürü öğrencinin hakkı gasp edilecek. Ülkede sanatın gelişmesi gerekirken bu karar sanatın gerilemesine yol açacak. Bizi bir miktar duydular, karar bu sene uygulanacaktı ama ertelendi. Eğer bizi kararı erteleyecek kadar duydularsa bence iptal edecek kadar da duyabilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi