Geçtiğimiz günlerde Bornova Anadolu Lisesi’nde kantinden nakit alış-verişin kaldırılacağı ve kart sistemine geçileceği duyuruldu. Öğrencilerden kişi başı 600 TL istenmesi ise okulu ayağa kaldırdı.Uygulamanın geri çekilmesi için Sosyalist

Liseliler’in öncülüğünde 600’ün üzerinde öğrenci dilekçe imzaladı ve bugün idareye dilekçelerini teslim etmek için buluştu.

Bu uygulamaya karşı eyleme geçen liselilerin yorumu ise şu şekilde:

“Okulda nakit paranın kullanıma kapatılması bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Üstüne üstlük belki de dönem boyunca kantinden bir kere su almak isteyecek bir kişinin 600 TL gibi fahiş bir fiyat ödemek zorunda bırakılması, hatta sıradan bir kantin alışverişi için ekstra olarak karta para verme fikri dahi akıl erdirilemeyecek seviyede bir uygulamadır. Durumu olmayan arkadaşlarımıza hakaret seviyesinde bir sistemi yürürlüğe geçirmişlerdir. Kartın sene sonunda iade edilmesi ve verilen ücretin geri alınması gibi bir vaatte bulunmalarına rağmen geçen sene iade edilmeyen ve mağdur bırakılan bizzat arkadaşlarımız vardır. Sürekli değişen enflasyon yüzünden de, eğer alabilirseler, alacakları paranın verdikleri paradan çok daha değersiz olacağının okulumuzdaki tüm öğrenciler farkındadır. Bu yüzden okul olarak kartla alışveriş sisteminin kalkmasını ve para iadesini istemekteyiz.”

Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri, dilekçelere olumlu yanıt verilmesini ve uygulamanın geri çekilmesini bekliyor. Liseliler, geri adım atılmadığı takdirde mücadelelerine devam edeceklerini ve bu sesi tüm liselere yayacaklarını ifade ediyor.

Editör: Haber Merkezi