Bu yıl N Kolay 43. İstanbul Maratonu’nda ÇYDD şubeleri ve gönüllüleri, gençlere burs sağlayan “Bir Işık da Siz Yakın!” projesi için koşacak. Maratonun İzmir ayağı Kültürpark’ta gerçekleşeceği ifade edilirken, projeye ÇYDD İzmir Şubesi ile birlikte Neptün Soyer de destek verecek. Sanal olarak gerçekleşecek koşunun basın toplantısı ÇYDD İzmir Şubesi’nde düzenlendi. Toplantıya ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Onur Ertürkan, ÇYDD İzmir Şubesi önceki dönem başkanlarından Gönül Kaya ve İzmir Köy Koop. Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer katıldı.

‘BİR IŞIK DA SİZ YAKIN’

Toplantıda konuşan ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Onur Ertürkan, ÇYDD İzmir şubesi çalışmaları ve hafta sonu gerçekleşecek etkinlik öncesinde bilgi verdi. Önceliklerinin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak olduğunu vurgulayan Ertürkan, “Bu yıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Şubeleri olarak, üniversite öğrencilerimizin bursları için koşacağız. İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer de sanal koşuda yer alarak, gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için bizlere çok önemli bir destek verecek” dedi.

'ÖĞRENCİLERE BURS VERDİK'

Şube olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Onur Ertürkan, “2020-2021 yılında öğrencilere burs verdik. İzmir Şube olarak; 450 orta okul ve lise 750 üniversite öğrencilerimize burs verdik. Ayrıca toplamda 549 tablet ve bilgisayar dağıttık. Etkinliklerimizi de dijital ortamda yürütüp internet bursu sağladık” dedi. Her gün yaşanan birçok olumsuzluktan şikayet ederken, sorunun değil çözümün bir parçası olmak adına kampanyaya destek verilmesini isteyen Ertürkan, “Siz de bir ışık yakarak eğitime destek verin’ dedi.

'HİÇ UZAK OLMADIK'

Maratonda gönüllü koşacak olan Neptün Soyer, projeye dahil edildiği için ÇYDD yönetimine teşekkür ederek, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne hiç uzak olmadık. Sizlerle beraber ufak da olsa bir şeyler yaptığım için çok mutluyum. Bizlerle beraber koşacak herkese teşekkür ediyorum. Hayattaki en önemli şey eğitime destek vermek. Uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz, bu çalışmalar aynı zaman da Anadolu aydınlanmasıdır” sözlerini ekledi.

Editör: Haber Merkezi