İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, senaryo gereği dağda ilk yardıma ihtiyaç duyan hastaya müdahale yaptı, güvenli bölgeye taşıdı.

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, paramediklerin olay yerinde hastaya ya da yaralıya profesyonelce müdahale ettiğini, hızlı ve doğru yardımın hastane öncesi sağ kalım oranlarını yükselttiğini vurguladı. Eğitimlerde çeşitli tatbikatlarla öğrencilerin kendilerini geliştirdiğine dikkat çeken Üstünkarlı, dersi İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Melahat Kızıl ile birlikte verdiklerini söyledi.

İlk yardımın ciddi yaralanmaları azaltmak ve hayatta kalma şansını arttırmanın ilk adımı olduğunu vurgulayan Üstünkarlı, "Paramedikler insanların en kritik anlarında onlara yardım ediyor. Biz de öğrencilerimizin bilgilerini uygulamalarla pekiştirmelerini sağlıyoruz. Dağcılık faaliyetlerinde bulunan ya da bu bölgelerde yaşayan insanlar sağlık yardımına ihtiyaçları olduğunda genellikle 112'yi arıyorlar. Öğrencilerimiz de eğitimlerini tamamladıktan sonra 112 acil servislerde görev alacak. Biz de boğulma vakalarında sudan kurtarma, dağda kaza geçiren kazazedeyi engebeli araziden taşıma gibi tekniklerle öğrencilerimizin eğitimlerini pekiştirmelerini sağlıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi