İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler, atık malzemelerle, defterler, kolyeler, kalemlikler, lambalar, bebekler, çantalar yaptı. Mart ayı içerisinde sergilenecek eserler daha sonra satışa sunulacak, elde edilen gelirle bir köy okulunun aktivite odası ve kütüphanesi yine tasarım gücüyle inşa edilecek.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Didem Kan Kılıç, Sosyal Sorumluluk Proje Topluluğu oluşturduklarını belirterek, "Fakülte bünyesinde öncelikle öğrencilerimizin projelerinden arta kalan malzemeleri topladık. Mıntıka temizliği yaptık ve daha çok topladığımız kâğıt oldu. Bu toplama sırasında yeniden kullanım ilkesine ağırlık verdik" dedi.

Öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Bahar Durmaz, Yrd. Doç. Dr. Burkay Pasin, Yrd. Doç. Dr. Şölen Kipöz, Jörn Fröchlich, Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er, Yrd. Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, Michael Edward Young, Selin Gülden, İpek Kaştaş Uzun, Ece Küreli, Elif Tekcan, Argun Tanrıverdi ve gönüllü öğrencilerinin topluluk bünyesinde yer aldığını aktaran Kılıç, bir kenara atılan ürünlerin yeniden kullanıma hazır hale getirildiğini ifade etti. Yeniden üretimde tasarımın gücünü kullandıklarını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
"Yaptığımız tasarımlar, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 20 Mart'ta Üst-Bilinç-Kazanım başlıklı sergide Kolektif Hareket adıyla sergilenecek. Bu sergiden sonra yapacağımız organizasyonla birlikte sergi ürünleri satışa sunulacak. Elde edilen gelirle bir köy okulunun aktivite odası ve kütüphanesi tasarlanacak. Akademisyen ve tasarımcılar olarak enerji ve yeteneğimizi tasarımın toplumsal yönlerine yoğunlaştırıyoruz. Tasarımın bu yöndeki gücüne de çok inanıyoruz. Harekete Geç sloganıyla birlikte üniversitemiz ölçeğinde sürdürülebilir bir dayanışma platformu oluşturmayı amaçlıyoruz."

Editör: Haber Merkezi