İzmir'de 25 Mayıs'ta lise öğrencileri Eray Köseler, Remzi Batu Karabulut ve Mustafa Can Yağcı, Güzelbahçe'ye bisikletle gezmeye gitti. Bir kafede oturduktan sonra dönüşe geçen arkadaşlardan Eray Köseler ve Remzi Batu Karabulut'a Narlıdere ilçesi Mithatpaşa Caddesi'nde Berkcan Dikme idaresindeki 35 F 6229 plakalı hafif ticari araç çarptı. Kazada önce bisikletlilere, daha sonra ağaca çarpan araç sürücüsü Dikme ile Köseler yaşamını yitirdi, Karabulut ise yaralandı. Eray Köseler'in 48 yaşındaki makina mühendisi babası Ertuğrul Köseler, olay yerinde benzer kazaların yaşanmaması için oğlunun bisikletini olay yerindeki ağaca asma kararı aldı. Bike İzmir Bisiklet Kulübü üyeleriyle beraber oğlunun vefatından bir hafta sonra kaza yerine giden Köseler, oğlunun hem fotoğrafını hem de bisikletini sürücülerin göreceği şekilde ağaca astı.

Oğlunun kaza yaptığı yere gidip bisikletine bakarak acısını dindirmeye çalışan baba, geçen hafta olay yerinde yapılan anma töreninde bisikletin çalındığını görünce çok üzüldü. Kazanın olduğu yerin yanındaki askeri birlikten güvenlik kameraları görüntülerini alan Ertuğrul Köseler, bisikletin kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığını izleyince hemen polise başvurdu. Köseler, daha sonra Bornova'da bulunan atölyesinde oğlunun bisikletiyle aynı boyutlarda ve üzerinde oğlunun ismi yazılı sacdan maket bisiklet yaptı. Baba Köseler, oğlunun hayatını kaybetmesinin 52'nci günü olan 14 Temmuz'da bisikleti ağaca asacak.

''ÇALINIRSA YİNE YAPARIM''

Ertuğrul Köseler, oğlunu kaybettikten sonra çok zor günler yaşadığını, onun yokluğuna hala alışamadığını söyledi. Kazanın olduğu yere bıraktığı oğluna ait bisikletin çalınmasına da çok üzüldüğünü anlatan Köseler, şunları kaydetti: "Oğlumun bisikletini asma amacım, kaza yerinin belirgin olması, ayrıca bu tip kazaların olmaması ve bisikletlilere dikkati çekmek içindi. Fakat kendini bilmez bazı insanlar maddi değeri olmayan oğlumun bisikletini oradan çalmışlar. Oğlumun o bisikletinin bende manevi değeri büyük. Bisikleti çalanlarda biraz vicdan varsa onu getirsinler. Oğlumun ölümüne dikkati çekmek, oranın yaşatılmasını istediğim için yine böyle bir bisiklet yaptım. Bisikleti yaparken çok üzüldüm, hep oğlum aklıma geldi. Çalınırsa bir kez daha yapacağım. Oğlumu geri getirmeyecek ama olsun." Oğlunu kaybettikten sonra bir daha kendi bisikletine de binemediğini aktaran Ertuğrul Köseler, başka Eraylar'ın trafik teröründe hayatını kaybetmemeleri için mücadele vereceğini dile getirdi. Bike İzmir Bisiklet Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Kara da baba Köseler'in oğlunun vefatının ardından çok zor günler yaşadığını, özellikle de olay yerine bıraktıkları bisikletin çalınmasına çok üzüldüğünü söyledi. Kulüp olarak Eray'ı unutmamak için etkinlikler yapmaya devam edeceklerini dile getiren Kara, "Bisikletlerimizle onun 52'nci ölüm gününde tekrar kaza yerine gideceğiz. Babasının kendi elleriyle yaptığı maket bisikleti oraya asacağız. Amacımız trafikteki bisiklet sürücülerine dikkati çekmek." şeklinde konuştu.

GERÇEK İZMİR