Dev baraj önümüzdeki yıldan itibaren İzmir Ödemiş’e hem yılda 9 milyon 360 bin m3 içme suyu sağlayacak, hem de 14 bin 940 dekar araziye can suyu verecek. Rahmanlar Barajı bölge çiftçisine yılda ortalama 16 milyon lira ek gelir sağlayacak

Ödemişlilerin yıllardır sabırsızlıkla beklediği Rahmanlar Barajı’ndan geri sayım başladı. Gövde kaplama çalışmalarının hızla devam ettiği barajda kasım ayından itibaren su tutulacak, 2021 baharında ise baraj inşaat tamamen bitecek
 

GÖVDE KAPLAMASI EKİM SONUNDA BİTECEK

Temelden yüksekliği 90 metre olan barajda gövde kaplama çalışmaları son hızla devam ediyor. Rahmanlar Barajı’nın gövde kaplaması için şu ana kadar 12 bin m3 beton dökülürken, bu rakam 22 bin m3 e çıkacak. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Rahmanlar Barajı’nın gövde kaplamasını ekim ayı sonuna kadar tamamlayıp, kasım ayın da su tutmayı hedefliyor.

RAHMANLAR BARAJI İÇİN SON 6 AY 

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Rahmanlar Barajı’nın gövde dolgusu için 3 milyon 250 bin m3 dolgu yaptıklarını belirten DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, 2021 mart ayının sonuna kadar tüm çalışmaları bitirerek, barajı Ödemişlilerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

ÖDEMİŞ'İN İÇME SUYU PROBLEMİ KÖKTEN ÇÖZÜLECEK

25 milyon m3 su tutma kapasitesine sahip olan Rahmanlar Barajı Ödemiş bir yandan ilçe merkezine yılda 9 milyon 360 bin m³ içme suyu vererek, yaklaşık 171 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Ödemiş Rahmanlar Barajı sayesinde uzun yıllar içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekmeyecek.

950 futbol sahası büyüklüğündeki bir alan modern sulama ile tanışacak

Dev baraj öte yandan da yaklaşık 14 bin 340 dekar araziye de can suyu verecek. Bölgedeki sulama maliyetleri azalacak, verim artacak. Üretici tarlalarından 3 hatta 4 hasat yapma şansına kavuşacak. Rahmanlar Barajı 705 kişiye ek istihdam olanağı sağlarken bölge ekonomisine de 2020 yılı rakamlarıyla yaklaşık 16 milyon lira ek gelir yaratacak.

Editör: Haber Merkezi