İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Binası bahçesinde, arıcılık eğitimini tamamlayanlara sertifakalarının verilmesi ve üreticilere arı kovanı dağıtımı için tören düzenlendi. Törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler Müdürü Ahmet Tomar, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ertuğrul Tugay, Genel Sekreter Yardımcısı  Aysel Kılıç Özkan, koordinatör Şevket Meriç, CHP'li Ödemiş Belediye  Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve arıcılar katıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Kılıç Özkan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 10 yıldır tarım alanında yerelden kalkınma için büyük hamleler yapıyor. Yani üreterek ekonomimizi büyütebileceğimize inanıyoruz. Üreterek lokmamızı büyütebiliriz ve üreterek ayakta kalabiliriz, dünyayla rekabet edebiliriz. Kırsala özel bir önem veriyoruz. Çünkü, bizim üreticimiz çalışkan. İklimimiz ve toprağımız uygun, üretmek için her şeye sahibiz. Biz destekliyoruz. Çiftçimiz üretmeye devam ediyor. Kırsaldan kente doğru yıllarca bir akış vardı. Bu akışı durdurmak lazım. Çünkü kentlerin de belli sınırları var. İnsanlarımız kendi yurdundan toprağından göç etmek zorunda kalıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu tersine çevirdi. Geçen yıl 232 arılı,116'sı da arısız kovan dağıtmıştık. Buna 40'ı arılı, toplam 60 kovan daha ekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından arıcılık eğitimini başarı ile tamamlayan 20 kişiye sertifikaları ile 40'ı arılı, 20'si ise arısız olmak üzere toplam 60 kovan dağıtıldı. Tören birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

DHA

Editör: Haber Merkezi