Star Rafinerisi inşaatında geçen 12 Temmuz'da çok sayıda işçi yedikleri öğle yemeği sonrası baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle revire başvurdu. İşçilerden hastaneye gidenler de oldu. Tedavileri yapılan işçilerden alına gayta örneği ve yemeklerden alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Yemek şirketi Akyıldız A.Ş. tarafından bugün açıklama yapıldı. İşçilere de dağıtılan açıklamada, Akyıldız A.Ş.'nin Star Rafinerisi başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın dört yanındaki işçilere 365 gün 7/24 saat yemek hizmeti verdiği belirtilip, menülerinin, her ay düzenli olarak yönetici temsilcileri kontrolünde, mevsimlerine ve kalori hesaplamalarına göre hazırlandığını kaydedildi.

Her gün, sabah, öğle ve akşam olmak üzere 30 bin kişinin yemek yediği şirkette, 250 kişinin tıbbi deyimle 'etkilendiği', 11 kişiye de tıbbi müdahalede bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, "3 yıla yakındır hizmet verdiğimiz Star Rafinerisi'nde ilk kez karşılaştığımız bu olayın bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız" denildi.

Hastanede ayakta tedavi ile gönderilen işçilerden alınan gaita tahlillerinin hepsinin temiz çıktığınında vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm yemek dağıtım noktalarından devletin yetkili birimlerine yemek ve su analizleri verilmiş, sonuçları temiz çıkmıştır. Yemek ve su tahlil sonuçları tüm yemekhane ve kamp ortak kullanım alanlarına asılmıştır. Tüm personelin eğitimleri sağlık kontrolleri yenilenmiştir. Yemekhane hizmet üretimi ve uygulama yönetimleri kontrol edilmiş, yenilemeler ve güncellemeler yapılmıştır. Tüm kamp ve sahadaki yemekhanelerimiz gümüş iyonlu (H2O2) hidrojen peroksit solüsyonu ile dezenfekte edilmiştir. Bu uygulama hizmet süresince belirli peridotlarda yenilenecektir. Ozon jeneratörü ile dezenfektasyon çalışmaları başlamıştır. Tüm alanların swap kontrolleri yapılmıştır. Tüm yemek dağıtım noktalarında görevlendirilmek üzere 4 olan gıda mühendisi sayımız 9'a çıkarılmıştır. Güvenli sevk zinciri planlaması ile sevkiyat programımız revize edilmiştir."

Star Rafinerisi inşaatı ana yüklenici firması TSGI, öğle yemeğinde alt yüklenici firma doktorları ile birlikte yemekhaneleri denetleyerek işçilerle görüştü, şikayetleri tek tek not aldı.

Editör: Haber Merkezi