Karşıyaka’da ‘Andımızı’ okuyan öğrencilerin, Müdür Rahmi Önder Karamustafaoğlu tarafından “Burası dingonun a­hırı mı” diye azarlandığı Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu, yeni bir skandalla imza attı.

Okulda bu kez de Teknoloji-Tasarım Öğretmeni İlyas Mermer­cioğlu hakkında, derse başlamadan önce‘Andımızı' okutturduğu gerekçesiyle soruş­turma açıldı. Karamustafaoğlu, öğretmen Mermercioğlu'nu, Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, “Öğrencilere Andımızı zor­la okutturuyor” diye şikayet etti. Müdür, şikayet dilekçesinde, Mermercioğlu'nun, “10 Kasım'da da okul bahçesinde Andımızı okutmak istediğini” belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dilekçeyi işleme koydu ve Mer­mercioğlu'ndan yazılı savunma istedi.

İlyas Mermecioğlu savunmasında öğren­cilerine baskı kurduğu iddiasını reddederek, “Andımız baskı ile okutulacak bir şey değil­dir. Ancak, okunması, baskı ile engellene­mez. Andımız'ı okutmak suç değildir. Ben kendimi vatan için ahlaklı ve saygılı bireyler yetiştirmeye adadım. ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım' denmesinin neresi yanlış” dedi. Öğretmen İlyas Mermercioğlu'nun hakkın­daki şikayete ilişkin yakın çevresine “Ben Cumhuriyet öğretmeniyim. Eğer ‘Andımız'ı okutmak suçsaki değil, ben bu suçu işlemeye devam ediyorum” dediği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi