Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM), yatağa bağlı, yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde yalnız bırakmıyor. 2 doktor, 2 hemşire, 1 sosyolog ve 1 sağlık personelinden oluşan ekip, sene başından bu yana 520 ihtiyaç sahibinin ayağına gitti, evlere şifa taşıdı. Merkezin açıldığı Mart 2015 itibariyle evde sağlık hizmeti alan vatandaşların sayısı ise 2 bin 500'e ulaştı. Hastaların genel muayene, ameliyat sonrası pansuman, yara bakımı, kan basıncı ve şeker takipleri ile rutin kontrolleri yapıldı. Gerek görülen hastalar da hastanelere sevk edildi.
Ziyaretler sırasında ayrıca; hastalıklar, ilaç kullanımı, hijyen kuralları, yeme-içme alışkanlıkları gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler de yapıldı. İhtiyaç halinde Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü işbirliğinde vatandaşlara hasta bezi, havalı yatak ve pansuman malzemesi yardımı sağlandı. Psiko-sosyal sorunları olan hastalara uzman desteği verildi. Engelli hastası bulunan ailelerin de yararlanabildiği hizmet için, (0232) 366 21 89 numaralı telefondan başvuru yapılabileceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Her zaman ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ diyor; bu birlik ruhunu da hizmetlerimize en güzel şekilde yansıtıyoruz. En önemli sosyal belediyecilik uygulamalarımızdan biri olan ESDEM’le hasta, yaşlı ve herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumdaki vatandaşlarımızın derdine derman oluyoruz. Her zaman toplumun tüm kesimlerine dokunan projeler üretmeye; hastalıkta ve sağlıkta vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi