Menderes Belediyesi tarafından tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüse karşı adeta seferberlik ilan edildi. İlçe genelinde başlatılan dezenfektasyon çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. İlçenin ana caddelerinde de virüse karşı dezenfektasyon çalışmaları gerçekleştirilirken, belediye hizmet binalarında ateş ölçer ile kontrollere başlandı.

HASSAS ÇALIŞMA

Temizlik işleri müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanların tamamında dezenfeksiyon çalışmaları arttırıldı. Özel olarak kurulan ekip tüm gün boyunca ilçenin her noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Kamu alanları başta olmak üzere, vatandaşların yoğunlukla yer aldığı dolmuş, otobüs durakları, huzur evleri, parklar, taksi durakları, eczane, berber ve kuaförlerde dezenfektasyon çalışmaları belediye ekipleri tarafından yapılıyor. Çalışmalar kapsamında ilçedeki ana caddelerde de dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Alınan önlemler kapsamında belediye hizmet binalarında ve şantiyelerde belediye personeli ve vatandaşların vücut sıcaklıkları da ölçülüyor. Vücut sıcaklıkları 38 derecenin üstü çıkan belediye çalışanları ve vatandaşlar hastanelere yönlendiriliyor.

KİRA ERTELEMESİ

Yaşanan durumun ekonomiye de etkilemesi nedeniyle Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın talimatı ile belediyeye ait binalarda kiracı olan tüm vatandaşların 2 ay süre ile kiraları ertelendi.

PANİK YOK, ÖNLEM VAR

İlçedeki tüm vatandaşlara dağıtılan bilgilendirme broşürü ile koronavirüsten korunmaya yönelik yapılacaklar anlatılıyor. Bastırılan afişler de kentin dört bir noktasına asılırken, billboardlara da  “Panik yok, önlem var” başlıklı çalışmalar giydirildi. Belediyenin sosyal medya hesaplarından görsel ve videolar ile virüse karşı alınacak önlemlerle ilgili bilgilendirmelerde yapılıyor. Ayrıca belediyenin resmi sitesi olan www.menderes.bel.tr adresinden belediye işlemlerinin yapılabileceğinin bilgisi verilirken, 0232 700 00 00 telefon numarasından da belediyeye ulaşılabileceği aktarılıyor.

TÜM MAHALLELERE GİRİLDİ

Koronavirüs’e karşı tedbirleri hızlı şekilde aldıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ İlk günden itibaren koronavirüse karşı başlattığımız mücadelemiz devam ediyor. Ekiplerimiz ilçemizin her noktasını dezenfekte etmek için büyük bir özveri ile çalışıyor. Şu ana kadar Menderes’imizde girilmedik mahalle bırakmadık. 44 mahallemizin tamamında dezenfektasyon çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve bu çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bunun yanı sıra belediye hizmet binalarımız ve şantiyelerimizde de ateş ölçer ile hem çalışma arkadaşlarımızın hem de vatandaşlarımızın vücut ısılarını ölçüyor, 38 derecenin üzerinde olanları hastaneye yönlendiriyoruz. Şükür ki şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadık. Belediyemizin kiracısı olan vatandaşlarımızın da 2 ay süreyle kiralarını erteledik. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan görseller ve videolar ile vatandaşlarımızı bilgilendirici çalışmaları da paylaşıyoruz” dedi.

'HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ'

Vatandaşların kurallara uyması gerektiğini de kaydeden Başkan Kayalar, “ Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz var, lütfen yetkililerin belirttiği kurallara uyalım. Bu mücadele hepimizin mücadelesi, hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz. Belediye olarak biz üzerimize düşen görevi nasıl yerine getiriyorsak, vatandaşlarımızın da üzerine düşen görevleri yerine getirmesini istiyoruz. Bunun da başında mümkün olduğunca evden dışarı çıkmamak geliyor. Özellikle de 65 yaş üstü vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet göstermeli” diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi