İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen, direnişlerinin 196. günü açlık grevinin ise 76. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için toplandı.

 
"Nuriye Semih yaşasın iş ve adalet talepleri derhal kabul edilsin " pankartı açılırken "İşimi geri istiyorum" ve "Yaşamı Savunuyoruz İşimizi Geri İstiyoruz" dövizleri taşındı. Yurttaşlar sık sık "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek, Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz, Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz, Nuriye Semih onurumuzdur, Emekçiyiz haklıyız kazanacağız " sloganları atıldı. 
 
Basın açıklamasını KESK İzmir Dönem Sözcüsü Mustafa Güven okudu.
 
Hiçbir hukuki gerekçesi olmayan bu tutuklama talebiyle Nuriye ve Semih'in yaşamlarının tehlikeye atıldığını, siyasi iktidar ve onun denetimindeki emniyetin hukuksuz uygulamalarını kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Güven, " KHK'ler ile yüzbinlerce kişinin yaşamlarını cehenneme çeviren AKP iktidarının tutuklamalarla Yüksel Caddesi'nde başlayan direnişi engelleyemeyeceğini, Yüksel Caddesi ve İnsan Hakları Anıtı'nın adeta gözaltına alınarak tutuklandığını " söyledi. 
 
Güven, "Tüm sokakları tutuklasanız da her yeri cezaevine dönüştürseniz de demir parmaklıklarla da örseniz işçiler yine greve çıkacak, Nuriye ve Semihler yine direnecek. Tekel direnişleri, GEzi direnişlerinin yeniden filizlenmesine engel olamayacaksanız. Ta ki bu ülkede demokrasi gelene faşizm son bulana kadar. Bu hukuksuz gayri insani gözaltı ve tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Bir an evvel Nuriye ve Semih serbest bırakılmalıdır. OHAL hukuksuzluğuna bir son verilmeye ihraç edilen kamu emekçilerinin de işlerine dönmelerini sağlamaya çağırıyoruz" dedi. 
 
Ülkenin dört bir yanında Gülmen ve Özakça'ya destek protestolarında, yurttaşların polis tarafından darp edilerek gözaltına alınması alkış ve ıslıklarla protesto edildi. 
 
Berkcan Zengin
Editör: Haber Merkezi