Nurhak dağlarında yaşamını yitiren THKO önderlerinin gençlere, işçi sınıfının yolunu gösterdiği vurgulandı.
31 Mayıs 1971’de Nurhak dağlarında çıkan çatışmada, Türkiye gençlik hareketinin önderlerinden Sinan Cemgil ve Kadir Manga ile birlikte yaşamını yitiren Alpaslan Özdoğan mezarı başında anıldı.

Buca Eski Mezarlığı’ndaki anma için mezarlık girişinde bir araya gelen Emek Partisi, Emek Gençliği, HDP, CHP, Devrimci 78'liler Derneği üyeleri ‘Unutmadık, Unutturmayacağız’ pankartı ve ‘Yaşasın Devrim ve Sosyalizm’, ‘Faşizme Ölüm Halka Hürriyet’ ve ‘Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm’ sloganları ile Alpaslan Özdoğan’ın mezarının başına yürüdü.

Burada konuşma yapan Emek Gençliği Yöneticisi Pınar Çetinkaya, Nurhak’ta yaşamını yitirenlerin Denizlerle birlikte Türkiye devrim mücadelesinin kıvılcımını yaktığını belirterek “Bizler de onların yaktığı kıvılcımı asla unutmayacağız. Daha da büyüteceğiz. O günkü gençler demokrasi, özgürlük mücadelesi veriyordu. Bizler bugün Türkiye'de ne demorkasiden ne de özgürlükten bahsedebilir hale geldik. Düşüncesini açıklayan gençler cezaevine gönderiliyor. Memurlar ihraç ediliyor, işçiler işinden atılıyor. Bizler bunların hesabını soracağız” dedi.

Onların, gençliğe işçi sınıfının ve sosyalizmin yolunu gösterdiğini de ekleyen Çetinkaya şunları söyledi “Bugün eğer ki bir mücadeleye devam etmek istiyorsak kıdem tazminatını elinden alınmak istenen işçilerin yanında olmalıyız, grevi yasaklanan Şişecam işçilerinin mücadelelerini duyurmalı destek olmalıyız. Biz de gençler olarak emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.”

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi