Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir'in gözbebeği iki önemli devlet üniversitesinden biri. Adı üzerinde, evrensel ölçütte bilimsel çalışmalar yapması, fakültelerinde bilim insanları çalıştırması, çıktılarını ülkenin faydasına olacak şekilde topluma yayması beklenen bir kurum.

Ne yazık ki bu güzide üniversitemizin adı Nükhet Hotar'ın rektörlük görevine başlamasıyla birlikte bilim, eğitim ve öğretim alanının dışındaki spekülasyonlarla sürekli gündemde.

Nükhet Hotar siyasi bir figür. Siyasi kariyeri her zaman akademik kariyerinin önünde. Toplum onu siyasetçi kimliği ile tanıdı.

Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde tamamladı. Aynı üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990'da doçent, 1998'de profesör oldu. 4 Dönem İzmir Milletvekilliği görevinde bulundu. 3 Kasım 2002 seçimleriyle beraber AKP’de siyaset hayatına başlayan Hotar 14 yıl boyunca AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Her kongrede MKYK üyesi olarak seçilen Nükhet Hotar, 2017'de yapılan kongrede MKYK dışı kaldı. 2003 yılından 2017 yılına kadar genel başkan yardımcılığı görevini aralıksız sürdüren Hotar, daha sonra 2018 yılının Temmuz ayında Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü olarak atandı.

***

İZ Gazete, Nükhet Hotar ve 9 Eylül Üniversitesi ile ilgili çok sayıda haber yaptı. Yaptığı her haber için de muhatabına ulaşmak için çaba sarf etti. Görüşme taleplerimiz geri çevrilirken, muhabirlerimizin soruları hep yanıtsız bırakıldı.

Yaptığımız haberlerin içeriğine bakacak olursanız ağırlıklı olarak rektörlüğün yapmış olduğu hak ihlalleri, anti demokratik tavırlar, akademisyenlerin itirazları, öğrencilerin protestoları, milletvekili ve sendikaların açıklamaları olduğunu göreceksiniz. Bu haberlerin hiçbirini biz uydurmadık. Gazeteci kamu adına görev yapar, halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkını gözetir.

Sendikacılar isyan ederken, sağlıkçılar eylem yaparken, öğrenciler mağdur edildiklerini haykırırken, milletvekilleri sizin yaptığınız icraatları eleştirirken, Sayıştay raporlarında üniversiteniz hakkında yanıtlanmayan sorular olduğu açıklanırken ne yapmamızı bekliyordunuz?

***

Bugünkü manşetimiz Sayın Nükhet Hotar'ın şahsında vücut bulan hesap vermeyi sevmeyen yönetici tipolojisini ironik bir şekilde eleştiriyor.

Hakkında verilen soru önergesini haberleştirdiği için gazeteye tekzip göndermenin, sendikanın yaptığı açıklamadan gazetemizi sorumlu tutmanın, öğrencilerin eylemlerine kızıp muhabire açıklama göndermenin mantığını da anlayamadık.

Sayın Hotar, kamuoyu önünde size çağrıda bulunuyoruz. Gelin konuğumuz olun, yanınıza istediğiniz danışmanı, öğretim görevlisini alın. Stüdyomuzda, gazetemizde sizi ağırlayalım. Biz soralım siz cevaplayın. Yanlışımız varsa düzeltin, yalan söylüyorsak yüzümüze vurun.

İsterseniz siz bizi konuk edin, sorularımızı soralım, cevaplarınızı kelimesi kelimesine yayınlayalım. Mahkemelerin, tekziplerin arkasından gölge boksu yapmayı bırakın.

Saygılarımızla…

İZ GAZETE

Editör: Haber Merkezi