İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "Başka Bir Tarım Mümkün" vizyonu doğrultusunda Eylül’de düzenlenecek uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu İzmir 2022 öncesinde kültürler arası bir ön buluşma gerçekleştirdi. Buluşmada bir bölümü Türkiye’de çekilen “Nicola, Cozze, Kebap, Coca Cola” filminin özel gösterimi yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir Sanat Merkezi’ndeki özel gösterim, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, Şehir Tiyatroları Şube Müdürü Özkan Ataklı, İzmir İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği yöneticileri, filmin yönetmeni Antonio Palumbo ve film ekibini bir araya getirdi.

Anadolu’da yaşayan dünyaca ünlü Saint Nicholas (Noel Baba)’nın yaşamını esprili bir dille anlatan yarı belgesel niteliğindeki film, Noel Baba hakkında bilinmeyenleri de içeriyor. Filmin çekimleri Türkiye’nin yanı sıra İtalya, ABD, Fransa, Belçika ve Hollanda gibi pek çok ülkede yapıldı.

Editör: Haber Merkezi