Gizem TABAN/İZGAZETE- İz Televizyonu’nda yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programına konuk olan Köy Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, kendisiyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

‘TABİ Kİ ZORLANDIM’

‘Uzun süredir Köy Koop İzmir Birliği’nin başkanlık görevini yürütüyorsunuz. Hiç zorlandığınız oluyor mu?’ sorusuna yanıt veren Neptün Soyer, “Tabi ki zorlandım, zorlanmaz olur muyum? İnsan olarak bu duyguları yaşamıyor olmanız mümkün değil. Şahısların ya da konumumdan dolayı yapılan birtakım baskıların sıkıntısında değilim. Daha iyi nasıl bir başkanlık yapılabilir, daha iyi diyaloglar nasıl sağlanabilir, daha iyi projeler nasıl yapılabilir, bunları önemsiyorum. Bizim bütünsel bir eğitim modeli projemiz var; Ziraat Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile beraber alana gidip herkesi kucaklayacak kahve toplantıları yapıyoruz. Mesela orada kendimi eksik gördüğümde, bu beni sıkıyor” ifadelerini kullandı.

‘EĞİTİM EKSİKLİĞİ’

Neptün Soyer, özellikle AKP kanadından zaman zaman kendisine yüklenildiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: “Niye? Benim Köy Koop İzmir Birlik Başkanı olarak herhangi bir siyasi temsiliyetim yok ki… Tunç Soyer’in karısı olarak ise; kimse kusura bakmasın, Tunç hiçbir siyasinin eşiyle ilgili herhangi bir söylemde bulunmadı. Ne münasebet zaten… Ama şunu anlamıyorlar; kooperatif bir tüzel kişilik, birlikler de öyle… Benim değil yani. Bazen gazetelerde görüyorum, ‘Karısının kooperatifi…’ diye… Kooperatifçilik nedir? İlkokulda bunun kolu vardı, hiç mi okumadınız? Hiç mi kooperatifçilik kolunda arkadaşınız olmadı? Bu nasıl bir şeydir? Şirketlerde neler döndüğünü gördük, bu öyle bir şey değil. Kooperatif tüzel bir kişilik… ‘Karısının kooperatifi’ demek ne demektir yahu! Tunç, Büyükşehir Belediyesi’ni temsil ediyor, ben Köy Koop İzmir Birliği’ni temsil ediyorum. İkimiz de seçilmiş insanlarız. Gerçekten yasaları bir açıp okusalar keşke… Bazen çok komiğime gidiyor, bazen kızıyorum. Neden kızıyorum? Çünkü öğretmenlik deformasyonu… Onları eğitemediğim için kızıyorum. Bir eğitim eksikliği görüyorum. Eğitim şart!”

Editör: Haber Merkezi