İZ GAZETE- İzmir'deki sağlık odaları ve sendikaları, 'ceza yönetmeliği' olarak da tanımlanan  Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne tepki için yeni bir açıklama paylaştı. 

"Yürürlüğe girdiği andan itibaren Ceza yönetmeliğini kabul etmeyeceğimizi defalarca dile getirdik" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Son olarak 4 Aralık'ta Gündoğdu Meydanında ülkenin dört bir yanından gelen Aile Sağlığı Merkezi çalışanları yan yana omuz omuza haykırdılar. 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgecmiyoruz' dediler.  Ceza yönetmeliği geri çekilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceklerini açıkladılar. Geldiğimiz noktada bazı illerde bizlerin en başından karşı çıkıp, sakıncalarını dile getirdiğimiz ceza yönetmeliğinin hukuksuzluğunu en somut şekilde ortaya koyan sözleşme yenileme değerlendirme komisyonlarının kurulduğunu görmekteyiz. Tam bir keyfiyet içinde subjektif  degerlendirmelerle, sözleşmeyi yenilesek mi? yenilemesek mi?  diyerek Aile hekimlerinin ve Aile sağlığı çalışanlarını  iş güvencesi ortadan kaldırılmaktadır" denildi. 

'BAŞKA BİR İŞE YARAMAYACAKTIR'

Yapılan açıklamada, "Hekimlerin istifa ederek, genç hekimlerin ülkede hekimlik mesleği açısından bir gelecek göremeyip yurtdışına göç ettigi bu süreçte, hukuksuz sözleşme fesihleri sağlık hizmetlerini aksatmaktan başka bir işe yaramayacaktır.  Pandemi sürecinde özveri ile hizmet sunan, olumsuz fiziki koşullarda hizmet veren , angaryalarla boğuşurken, özlük hakları giderek ellerinden alınan aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının ceza yönetmeliğinin hukuksuz maddelerine göre sözleşmelerinin feshedilmesini kabul etmiyoruz! Komisyon kararlarıyla sözleşmeleri yenilenmeyen  aile sağlığı merkezi çalışanlarının  sözleşmeleri adil ve hakkaniyet kuralları çerçevesinde yeniden ele alınmalıdır.  Bu hukuksuz uygulamaya  derhal son verilmelidir.  Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının sözleşme yenilememe tehditleri ile susturacaklarını, korkutacaklarını, biat ettireceklerini düşünenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz! Ceza yönetmeliğinizi kabul etmiyoruz.  Derhal bu hukuksuzluğa bir son verin. Mücadelemiz ceza yönetmeliği geri çekilene kadar sürecektir" dedi.

Açıklamaya imza atanlar sendika ve odalar ise şu şakilde: 

AHESEN

BİRLİK DAYANIŞMA SENDİKASI 2. ŞUBE

GENEL SAĞLIK İŞ SENDİKASI

İZAHED

İZASED

İZMİR DİŞ HEKİMLERİ ODASI

İZMİR TABİP ODASI

SES İZMİR ŞUBE

TAHUD İZMİR ŞUBE

TÜRKİYE SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI

Editör: Haber Merkezi