HANDE YEŞİLTEPE- 2 Kasım’da gerçekleştirilecek eğitimde girişimci adayı kadınların, sosyal medyayı etkili kullanma konusunda bilinçlendirilerek, satış kanallarını artırmaya yönelik bir eğitim programına dahil olması amaçlanıyor. Etkinliğin sonunda ise girişimcilerin, gün içinde edindiği bilgilerle markalarını ilerletip gerekli büyüklüğe eriştiklerinde şirket kurabilecekleri yapıya gelmeleri ve ekonomik döngüye dahil olmaları hedefleniyor.  Türkiye'nin 15 farklı ilinde, 24 farklı şubesi ve 700'e yakın üyesi ile toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği, İzmir Şubesi  İşte Dijital Kadınlar projesinin ilk eğitimini geçtiğimiz yıl Nisan ayında gerçekleştirdi. Etkinliğin giriş niteliğinde olduğunu belirten proje direktörü Seda Çakmak “İş’te Dijital Kadınlar” projesinin ilki,  diğerleri için başlangıç niteliğinde olup, bu yıl ise tematik bir alan belirlediklerini söyledi. Bu seneki konseptin Moda Tekstil ve Tasarım Girişimciliği olduğunu belirten Çakmak, çeşitli derneklerin de desteklediği paylaşımlarla iki haftada yüz altmış başvuruya ulaştıklarını söyledi.

 'MODA TEKSTİL VE TASARIM GİRİŞİMCİLİĞİ'

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEU) Teknoloji Transfer Ofisi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan etkinlikte JCI’ın dört fırsat alanından biri olan iş dünyası alanı seçilerek, kadınların istihdamına yönelik sürdürülen toplumsal gelişim projesi  2 Kasım 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Girişimcilik eğitimleri de düzenleyen JCI, bu senenin konseptini Moda Tekstil ve Tasarım Girişimciliği olarak belirledi. Üretici kadınların dijital mecralardaki yetkinliğini geliştirerek satış kanallarını artırmaya yönelik olarak yapılacak çalışma mevcut kapasiteyi de artırmayı hedefliyor. Etkinlikte pazar doğrulama, genç girişimcilere vergisel avantajlar, e-ticarette hukuk, yaratıcı ekonomiler ve sosyal medya başlıklarıyla eğitim bölümleri sunuluyor. Derneğin Yönetim kurulu başkanı Aybeniz Altın, "JCI her yıl bireysel, toplumsal, iş dünyası, uluslararası ilişkiler olmak üzere 4 fırsat alanında çalışmalar ve seminerler düzenliyor. Bizler de İzmir Şubesi olarak iş dünyası adına kadınların istihdamına yönelik toplumsal gelişim projesi başlattık. 2 Kasım’da gerçekleşecek olan etkinliğimiz, aynı tarihlerde İzmir Moda Haftası’nın başlaması eğitimimizi daha da anlamlı kılacaktır.“ dedi.

AMAÇ CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAK

JCI’ın temel ilkelerinden biri bütün insanların eşit ve gelişmeye açık olması vizyonuyla hareket edildiğini belirten Aybeniz Altın, “Kadınları ticarete entegre eden çalışmalarımız ile on yedi sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden bir çok maddesini destekliyor ve gerçekleştiriyoruz. Kadınlarımızı girişimciliğe ve ekonomik döngüye dahil edecek çalışmalara teşvik ederek onlara  ve topluma destek olmaya çalışıyoruz" dedi.
Eğitim: 2 Kasım 2019, Cumartesi, 09:30-18:00
Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi Adres: Sakarya Caddesi, No:156 Balçova - İzmir 35330
Başvuru Formu Linki: https://form.jotform.com/92702872302958

Editör: Haber Merkezi