2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden ve Madımak Oteli'nin yakılması ile yaşamını yitiren aydınlar, katliamın 26'ncı yıldönümünde Narlıdere'de anıldı. Alevi Bektaşi Kültürü'nü Tanıtma Derneği ve Narlıdere Demokrasi Platformu'nun düzenlediği etkinlik kapsamında, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'ndan Pir Sultan Abdal Parkı'na kadar yürüyüş düzenlendi.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Alevi Bektaşi Kültürü'nü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, eski milletvekili Mustafa Moroğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile yüzlerce Narlıdereli etkinliğe katıldı. Pir Sultan Abdal Heykeli önüne, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları konuldu, karanfiller bırakıldı. Şair Tuğrul Keskin de şiir okudu.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Sivas katliamı hepimiz için acı veren bir olaydır. Yaşamını yitirenler nice yıllar anılmaya devam edecekler çünkü masum ve aydın insanlardı. İnşallah onların ideallerine bizler sahip çıkacağız ve geleceğe taşıyacağız" dedi.

Alevi Bektaşi Kültürü'nü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan da "Bundan tam 26 yıl önce, kadınlarımızın, çocuklarımızın, aydınlarımızın içinde olduğu 33 canımızı Madımak Oteli'nde kaybettik. Madımak katliamında yitirdiğimiz canlarımızı alanlarda ve meydanlarda anmaya devam edeceğiz. Bu utancı unutmadık, unutmayacağız. Sivas'ın ışığı hiç sönmeyecek" diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi