Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce iddiaya göre sala okuduğu için dövüldü, giriş kapısının camlarının kırıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle müezzini dövdükleri iddiasıyla A.C., P.D. ve İ.C. gözaltına alındı. Sorgularının ardından 3 şüpheli sevk edildikleri adliyede savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturması devam ederken, müezzinin dövülmesinde dördüncü kişinin olduğu ileri sürüldü. Bu gelişme üzerine soruşturma derinleştirilirken, daha önce serbest bırakılan A.C., P.D. ve İ.C. için yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Kadın şüpheli P.D. hakkında yakalama kararı verildiğini öğrenince İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. P.D. adliyeye sevk edilirken, diğer şüpheliler İ.C.'nin yurt dışında olduğu ve P.D.'nin arandığı belirtildi.

CAMİ ÖNÜNDE DESTEK AÇIKLAMASI

AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Yılmaz ve Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi ile Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, partililer ve sendika üyeleriyle birlikte bugün Kutlu Yalvaç Camisi önünde toplanarak, dövülen müezzin Mehmet Kuzgun'a destek açıklaması yaptı.

Aslan Bilgi, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla meydanlara indiklerini belirterek, "Bu camiden sala verilmesine tahammül edemeyenler çıktı. Allah'ın evinin camlarını kırıp müezzin kardeşimizi tartakladılar ve serbest kaldılar. Böyle bir adaleti kabul etmiyoruz" dedi.

Adnan Yılmaz da müezzin Mehmet Kuzgun'a faks ve fotokopi makinesi hediye etti. Yılmaz, "Müezzin kardeşimiz bu faks makinesiyle Türkiye'nin her yerinden kendisine iletilen destek mesajlarını alabilecek" diye konuştu.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, müezzin Kuzgun'u dövenler hakkında yeniden yakalama kararı çıkardığını belirterek, "Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede saladan rahatsızlık duyanlar, bu topraklardan nasibini alamamış zavallılar olarak görülmelidir. Nasıl ki İstanbul'da şortlu kadına saldıranı lanetlediysek din görevlilerimize saldıran işgal yanlılarını da lanetliyoruz" diye konuştu.

"ACILAR İÇİNDE NAMAZ KILAMADIM"

Müezzin Mehmet Kuzgun da destek olanlara teşekkür ederek, "Yeniden yakalama kararı verilmesine sevindim. Kameranın olmadığı yerde dövdüler. Taş, tekme ve yumruklarla. 15 gün kendime gelemedim. 20 yaşında, yüzde 100 engelli çocuğum var. Annesi bakamıyor, ben bunalıma girip yataktan kalmayınca çocuğum da mağdur oldu. Acılar içinde namaz kılamıyordum, secdeye varamıyordum, yatakta sağa sola dönemiyordum. Yakalama kararı için teşekkür ederim" dedi.

Editör: Haber Merkezi