İZ GAZETE-  İz Televizyonu'nda yayınlanan 'Özgür Coşkun ile Sektör'ün konuğu Denge Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Kurt, soruları cevapladı. Kurt, her ailenin yetenek avcısı olması gerektiğini belirtirken, 'Müziği dinlerken keyif alamayan nesil yetiştirirseniz o nesil psikoloğa gider' ifadelerini kullandı.

Denge Okullları Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Kurt, nitelikli bir eğitim kurumu oluşturmak için yola çıktıklarını kaydederek, “Tek bina ile başladık 6 binaya çıktı sayımız. Eğitim ve öğretim birbirlerinden farklı kavramlar. Çocuğunuzun adabı muaşareti, sevgisi eğitimdir ama bilimler öğretimdir. Okullarda eğitim ve öğretim olmalıdır. Maalesef son yıllarda sadece öğretim ön plana çıkmaya başladı. Bunu ticari olarak çok öne çıkaran bir kurum değiliz. Orta segment herkesin gelip eğitim alabileceği bir kurumuz. Öğretmenlerimizin yaptığı işler ortada, kadromuz çok güçlü. Bir eğitimde öğretmen kadrosu ne kadar güçlüyse kurum o kadar var. Velilere önerim, öğretmen kadrolarını araştırmaları. Okullardaki çocuğa bakış açısı çok önemli.Bir anne baba için çocuğu her şey. Biz de eğitimci olarak bu sorumluluğun bilincinde olarak velilerimize hizmet veriyoruz” dedi.

‘AİLELER TAKİP ETMELİ’

Velilerin çocuklara kaliteli bir eğitim aldırmaya dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Kurt, online eğitim süreçlerini de yine ailelerin takip etmesi gerektiğini hatırlattı. Kurt, “Denge’de her türlü önlem alındı. Oturacağı masadan, yemekhaneye kadar. Sisteme yüklenen dersi öğrenciler yeniden izleyebiliyor. Pandemi döneminde eğitimimizi online alarak sürdürdük. Veli öğretmen kalitesini gördü” ifadelerini kullandı. Kurt, birinci derdi eğitim öğretim olan herkesin Denge’yi tercih ettiklerini belirtti.

Yetenek odaklı eğitim sisteminde çocukları gözlemleyip yeteneklerine göre ayırdıklarını ve o yönde eğitim verdiklerini belirtti. Kurt, “Geleceğin yazarlarını yetiştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da çok iddialıyım. Her şey toplama çıkarma değil. Çocuklar haftada iki günü tabiatta geçirecek, dört yıl boyunca bir çocuk haftada iki kere bunu yapsa tabiattan kendini ayırmayacak. Bu ülkedeki geleceğe biz yatırım yapacağız. Aslında her aile yetenek avcısı olmalı. Çocukların yeteneklerini fark edince aileyle iletişime geçiyoruz. Müziği dinlerken keyif alamayan nesil yetiştirirseniz o nesil psikoloğa gider”

UMUTLUYUM

Belli öğrencilere eğitim kursu verdiklerini ve basketbolda klüpleşme sürecine girdiklerini kaydeden Kurt, liglerin pandemiden dolayı ertelendiğini hatırlattı. “Bu çocuklar çok yetenekli, çok dürüst. Bu çocuklar yarın hayata atıldığında doğru kararlar verenler bir tık öne çıkacak. Biz basketbolda çocuklarımızı önemsiyoruz, bir üst lige çıkmalarını istiyoruz ve milli takımda görmek istiyoruz” diyen Kurt şunları söyledii “Siz Türk kadınlarını önemsiyorsanuız bu aynı zamanda Atatürk’e verdiğiniz değerdir. Türk Milli Eğitimin politikası Atatürk ilke inkılaplarına bağlı çocuklar yetiştirmektir. Aslolan çocuğa doğru davranışlar kazandırmak ve bunun doğru ellerde yapılması”

“Denge’de güvenliğin esas olduğunu ve beslenmeye de çok değer verdiklerini kaydeden Kurt, “Okulda doğal ürünler özellikle tercih edilir. Yoğurdumuzu kendimiz mayalarız, ekmeğimiz ekşi ekmektir. Salçayı köy salçası yaptırırız. Çocukların gelecekteki kas gelişimi beslenmeden geçiyor. Benim bir farkım olmamalı, tüm eğitim kurumları bunlara dikkat etmeli” diye konuştu. Kurt, yüz yüze eğitim için ikinci dönem kapsamında umutlu olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi