Bornova Belediyesi, meslek öğrenip iş sahibi olmak isteyenlere Mutfak Atölyesi aracılığıyla destek oluyor. Uzman Pastacılar Derneği, İş-Kur ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kurslara katılanlar hem meslek öğreniyorlar hem de iş sahibi oluyorlar. Mutfak Atölyesi’nde iş garantili meslek edindirme kurslarına katılanların, 6 aylık eğitimleri boyunca sigortaları da yapılıyor. 

Evka-3 Mahallesi’ndeki Mutfak Atölyesi’nde uygulamalı olarak düzenlenen kursların üçüncü döneminde 26 kursiyer barista eğitimi alırken 40 kursiyer de pastacılık eğitimi alacak. Eğitimler Aralık ayının başında başlayacak. 18-35 yaş arasında olup okul bağı bulunmayanlara yönelik olarak açılan kurslara katılanlar 6 aylık eğitim boyunca İş-Kur’dan günlük ücret de alacaklar.

Gençlerin meslek sahibi olabilmeleri için onların önünü açacak eğitimler düzenlemeye büyük önem verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Mutfak Atölyesi de Bornovalılar için bu anlamda çok önemli bir fırsat. Tamamen ücretsiz ve iş garantili olan kurslara katılanlar hem eğitim boyunca günlük harçlıklarını alıyor hem de uygun bir işe yerleştiriliyorlar. Bornova Belediyesi olarak geleceğimiz için eğitimin her alanında elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.