Hazırlanan fezlekeye göre, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 30 Nisan 2015'te, sivil toplum örgütlerince İzmir'de düzenlenen bir toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Çam, burada yaptığı konuşmada AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı'na yönelik sözler söyledi. Kayda alınan konuşmanın çözümünü yapan polis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerdiği gerekçesiyle tutanakla durumu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Ömeroğlu, Çam'ın dokunmazlığın kaldırılmasının ardından, yargılanmasının yapılması için, hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Bakanlık da Çam'ın yargılanmasının yapılması ve ifadesinin alınmasına izin verdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisine gönderdiği ifade davetiyesinin ardından adliyeye giden Milletvekili Musa Çam, hakkında fezlekeyi düzenleyen Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Ömeroğlu ile görüşüp, fezlekenin fotokopisini aldı. Musa Çam, fezlekeyi inceledikten sonra savunmasını yapacağını söyledi.

Musa çam hakkında, İzmir'in Çeşme ilçesindeki rüzgar enerjisi santrallerini (RES) engellediği gerekçesiyle de fezleke hazırlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi