Tarım, gıda, ekoloji alanlarında yazdığı yazılar ve dosya haberleriyle tanınan, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın da 2020 Basın Ödülleri’ne değer bulunan Murat Büyükyılmaz, her Pazartesi ‘Kent ve Toplum’ isimli köşesinde İz Gazete okurlarıyla buluşacak. Aynı zamanda ‘sakıncalı’ bulunarak görev yaptığı üniversiteden uzaklaştırılan bir akademisyen olan Büyükyılmaz; kent hakkı, kent yaşamı, yerel yönetimler ve toplum ilişkisi gibi konularla bir yandan günceli yakalarken diğer yandan da geleceğe dair öngörülerini paylaşacak.

MURAT BÜYÜKYILMAZ KİMDİR?

İstanbul’da doğan Murat Büyükyılmaz, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirmesinin ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İktisat Tezli Yüksek Lisans programımı tamamladı.

Trabzon’da bulunan Avrasya Üniversitesi’nde bir dönem öğretim görevliliği yapan Murat Büyükyılmaz, üniversite yönetimi tarafından “sakıncalı” bulunarak görevinden uzaklaştırıldı. Üniversite yönetimine karşı açtığı iade davası devam eden Murat Büyükyılmaz, Marmara Üniversitesi Kalkınma İktisadı Doktora programında akademik hayatına devam etmektedir.

Öncelikli çalışma alanları; tarım, gıda ve ekoloji olan ve lisans öğrenciliği yıllarından bu yana aralarında İleri Haber, Independent Türkçe, ve Yeşil Gazete’nin de bulunduğu çeşitli medya organlarında çalışan veya çalışmaları yayımlanan Murat Büyükyılmaz, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın 2020 Basın Ödülleri’ne değer bulunmuştur.

Editör: Haber Merkezi