Sivil Memurlar Sendikası'nın (SİME-SEN) organize ettiği toplantıda, 100'ün üzerinde sivil memurun 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşadığı zorluklarI ve mağduriyetleriNİ dinleyen Bakan, sorunları ve talepleri not alarak mecliste çalışma yapacağını söyledi.

Uzman çavuşluktan sivil memurluğa geçenlerden, TSK aşçılarına, askeri fabrika ve tersanelerde çalışan memurlardan, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sağlık personellerine kadar farklı meslek gruplarından insanların katıldığı toplantıda SİME-SEN Genel Başkan Yardımcısı Murat Öner, SİME-SEN İzmir Şube Başkanı Murat Öztürk ve İzmir Yönetim Kurulu ile Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN)'in Kurucu Başkanı Özlem Tekin Akarken de hazır bulundu.

Şikayet ve taleplerin dile getirildiği toplantıda, sivil memurluğa geçenlerin yeniden uzman çavuşluğa dönme, askeri fabrikalar ve tersanelerde farklı işlerde çalışan memurların durumunun belirsizliği, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sağlık çalışanlarının özlük hakları, sosyal tesislerin kullanımı, yıpranma payı, tazminat, kapatılan askeri okullarda çalışanların durumu gibi bir çok konu konuşuldu.

"MÜCADELEYİ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ"

CHP'li Bakan, milletvekili olduğundan beri yaptığı çalışmaları aktardı. Özellikle 15 Temmuz sonrası KHK'lar ile TSK'da yapılan köklü değişiklikler ve ortaya çıkan mağduriyetleri yakından takip ettiğini belirten Bakan, “Askeri alanların şehir dışına taşınmasıyla bu alanların ranta açılmasından tutun, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin çalışanlarının mağduriyetlerine, geçmişte yapılan bazı geçiş sınavlarının FETÖ bağlantılarına kadar her gelişmeyi yakından takip ediyorum. Bu konularla ilgili parlamento çatısı altında yapabileceğim her şeyi yapıyorum. Bugün bu toplantıda konuştuğumuz yıpranma payı, tazminat, sosyal tesislerin kullanımı, uzman çavuşluğa dönüş hakkı, TSK'dan Sağlık Bakanlığı'na geçen memurların özlük hakları gibi konularda yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırım. Sendikamız ile yürüteceğimiz ortak çalışmalarla hem kamuoyu oluşturup hem de mecliste iktidara baskıyı arttırıp mücadeleyi birlikte büyüteceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi