CHP'li Bakan saldırıyı kınadığını söyleyerek,"Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve halkın egemenliğini kutladığımız, bir kadın devrimi olan Cumhuriyet Bayramımızda yapılan bu sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyor, Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı olarak büyük bir destekle seçilen Filiz Başkan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Filiz Başkan, tüm Selçukluların çok sevdiği, her zaman halkın yanında ve içinde olan, aydın, demokrat ve sevgi dolu bir belediye başkanıdır" dedi.

Görüntülerde de gördüğümüz gibi; Filiz Başkan’ın en ufak bir tatsızlığa mahal vermemek için gösterdiği çaba da karşı tarafın fiziksel saldırıya dönüşen ısrarlı tavır ve hamleleri de ortada diyen Bakan, "Filiz Başkan uzaklaştıkça, korumalarını geri çektikçe ısrarlı tavır devam ediyor. Öyle ki Selçuklu kadınlar dahi araya giriyor.Bir kadına, bir anneye, bir avukata, bir İzmirliye ve seçilmiş bir belediye başkanına yönelik bu şiddet kabul edilemez" diye konuştu.

Bakan, "Bu saldırı, Selçuk Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel nezdinde hepimize yapılmıştır. Adli sürecin ve parti içindeki disiplin sürecinin takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi