Kahramanlar semti Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin destek merkezine yardım almak için gelen yüzlerce Suriyeli, geceden itibaren dondurucu soğukta kucaklarındaki bebeklerle kuyruğa girerek, sabah kapıların açılmasını bekledi.

Yorulan mülteci kadınlar, dayanamayıp sıradan çıkarak kaldırımlara, apartman girişlerine oturdu. Üşüyen kadınlar, merkezin bir an önce açılması için kapalı olan kepenklerine vurdu, "Bizi daha fazla bekletmeyin" diyerek tepkilerini gösterdi. Bu arada içeriden çıkan bazı görevliler ise kepenklere vurulmaması konusunda uyarlarılarda bulundu.

'TUVALETİMİZİ YAPACAK YER YOK'

Soğukta bekleyen mülteciler, yardım alabilmek ve listeye isimlerini yazdırabilmek için geceden sıraya girdiklerini belirterek, "Burada yağmur ve soğuktan konunacak, hatta tuvaletimizi yapacak yer yok. Kadınlar ve çocuklar çok zor durumda kalıyor. Bizlere bir kereye mahsus, market alışverişlerinde geçen kart veriyorlar. Aramızda birkaç kez gelip hala alamayanlar var. Burada büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Dondurucu kış günlerinde mağdur olmamız için kapalı ve daha büyük mekanlara ihtiyaç var. Biz çoluk çocuk ölümden kaçarak buralara gelmek zorunda kaldık. Ancak burada yardım alırken hastalanacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi