Savaşın Türkiye'ye savurduğu 3 milyon mültecinin hayatları; foto-öyküler ile belgesel filmin yer aldığı özel bir çalışmayla mercek altına alınıyor. Gaziemir Belediye Basın Danışmanı Hasan Dalgıç tarafından hazırlanan 'Mülteci Hayatlar' isimli projenin ikinci sergisi, Gaziemir Belediyesi fuaye alanında açıldı.

Projede Suriye'den kaçış hikayesi foto-öyküyle anlatılan Cevad Şükri'nin de yer aldığı sergiyle ilgili konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Milyonlarca insanın savaş, etnik çatışma, otoriter rejimler ve insan hakları ihlali sebebiyle ülkelerini terk etmeleri büyük bir insanlık ayıbını oluşturuyor. Bizim de belediye olarak bu insanlık ayıbıyla ilgili görevlerimiz var. Kentimize gelmiş olan mültecilere gücümüz yettiğince el uzatıyoruz" diye konuştu.

Mülteci sorununun, Bodrum'da sahile vuran cesediyle tüm dünyanın vicdanını kanatan Aylan Bebek sayesinde gündem olabildiğine vurgu yapan Hasan Dalgıç, “Yüzyılın en büyük trajedisinin tek kurbanı Aylan değildi. Özenle örülüp atkuyruğu yapılmış saçları, bot batarsa suda ağırlık yapmasın diye kesilen Afgan kız var. Anne babası karşıya geçince; elinde bir çanta ve kardeşinin biberonuyla kala kalan isimsiz 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu var. Enkazdan sağ çıkan Ümran var. Bunun gibi binlerce öykü var ve bu öykülerin yazılması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Dalgıç, uzun soluklu çalışmanın sonunda, Mülteci Hayatlar adıyla belgesel bir filmin çekilmesini de amaçladığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi