İzmir Fuar Anemon Otelde 21-22-23 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen Mülteci Çalışmaları Ağı Kuruluş Çalıştayına İzmir ve çevre illerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri, üniversite öğrencileri ile akademisyenler katılım gösterdi.

Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gök’ün açılış konuşması, dernek ve program tanıtımının ardından üç gün boyunca katılımcılar yoğun bir şekilde atölye çalışmaları gerçekleştirerek, mülteci çalışmaları ağının kurumsallaşması için fikirlerini beyan ettiler.

Çalıştay programında öncelikle mülteci bireylerin sosyal hayatta yaşamış oldukları sorun alanları analiz edilmiş ardından ağın kurumsal yapısına ilişkin tartışmalar yapılmıştır. Mültecilerin istihdama erişiminin kolaylaştırılması, adalet, eğitim ve sosyal politikalar başlıkları altında atölyeler gerçekleştirilmiştir. Ağın misyon ve vizyonu, hedef kitle, ilke ve değerlerinin belirlenmesi, SWOT ve Paydaş analizlerinin yapılmasının ardından çalıştay programının son günü “ Mülteci Çalışmaları Alanında Politika Geliştirme” paneli gerçekleştirildi.

Program, ağın kuruluşunda aktör olarak yer alan kişilerin toplum fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi