İZ GAZETE - İz Web TV'de, ‘Muhtarın Sesi’ ismiyle yepyeni bir program başladı. Vatandaşın ve mahallenin sorunlarını en iyi bilen, vatandaş ile yerel yönetim arasında adeta köprü görevi gören, sorunlara çözüm önerileri de getiren muhtarların sesine bundan sonra İz Gazete’de yer vereceğiz. İz Gazete Genel Koordinatörü Özgür Coşkun’un sunduğu programın ilk konuğu Buca ilçesi Murathan Mahallesi Muhtarı Eren Korkmaz oldu.

Muhtarlığın masa başı görevden çıktığını ifade eden Korkmaz, “Günümüz koşturmayla geçiyor ve sürekli halkla iç içeyiz. Özelikle genç muhtar olunca vatandaşların isteği daha çok oluyor. Ama ne olursa olsun her isteği değerlendiriyor, hiçbirini göz ardı etmiyorum.” dedi.

‘HER ŞEYİN BAŞI İLETİŞİM’

Göreve geldikten sonra 11 ayda yaptığı çalışmaları anlatan Korkmaz, "55 sokakta 30’a yakın sokak sorumlularımız var. Whatsapp grubumuz var, herhangi bir olayda hemen haber alabiliyorum. Her şeyin başı iletişim. Özellikle sosyal medyada bine yakın takipçimiz var. Farkındalık yaratıyorum, bu yola böyle çıktım. Gençlerin nasıl bir bakış açısı olduğunu, neler yapabileceğini göstermek istedim. Gerek devlet, gerek özel kurumlarımızla iyi bir iletişimimiz var. Biz sorun giderici bir merciiyiz. Sorun bize gelir, biz de üst makamlara iletiriz. İletişim doğru kurulunca, sorun hızlı çözülüyor. Ayrıca çok aktif bir kaymakamımız var, o da bizim için bir şans” dedi.

‘MAHALLEMİZ EVİMİZDİR’

Buca Belediyesi Erhan Kılıç'ın “En iyi temizlik, kirletmemektir” sözünü örnek gösteren Korkmaz, "Mahallemiz evimizdir diyerek yola çıktık. Mahallemiz evimizse o zaman evimizi temiz tutacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyemiz destek oldu, mahallemizdeki temizlik sorununu çözdük. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OTOBÜS HATLARI..!

Otobüs hatlarının sıklaştırılması ile ilgili sürekli görüşmeler yaptığını da kaydeden Eren Korkmaz, “875 numaralı Evka aktarma otobüsünü, ESHOT Genel Müdürlüğü aracılığı ve daire başkanlarımızın desteğiyle akşam 5 ile akşam 8 arasına bir destek aldık. Şimdi de 874 ve 374 otobüs hatları için çalışmalarımız var. İmkanlar dahilinde sorunlar da bir bir çözülecektir" ifadelerini kullandı.

‘4 SENE BOŞ GEÇMEYECEK’

Diğer çalışmalarına yönelik de konuşan Eren Korkmaz, “Mahallemde ilk senede, 5 tane sokak için parke taşı döşemesi sözü aldık, ilk kazmayı da vurduk. Nasipse diğer 4 sokakla devam edeceğiz. İşimiz çok… 4 seneyi boş geçirmeyeceğiz. Sadece seçimden seçime gözükmeyeceğiz. Sözünü veriyoruz, ilçe belediyelerimizin desteğini alacağız ve Nisan, Mayıs aylarında masa sandalyemizi kurup vatandaşlarımızı dinleyeceğiz, bir halk meclisi gibi. Ayrıca Barış Manço ormanımızın olduğu alanda çalışmalar devam ediyor. Güzel bir alan inşa edeceğiz. İnşallah güzel bir açılış olur” dedi.

BELEDİYE İLE İLETİŞİMİMİZ İYİ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile iletişiminin iyi olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Onların işi gerçekten çok zor. Biz muhtarlar olarak belediye ile doğru iletişimi kurduğumuzda onların da yükünü azaltmış oluyoruz. İletişime geçtiğimizde bize cevap veriyorlar. Ama daha sık iletişim kurulmalı.” açıklamasında bulundu. İşi takip etmenin önemli olduğunu da söyleyen Eren Korkmaz, “Bir yere dilekçe verdiysek takip edilecek. Bu çok önemli” dedi.

Editör: Haber Merkezi