İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ’de örgütlü DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi. Genel Kurulda yapılan seçimde, kırmızı, beyaz ve mavi olarak üç liste yarıştı. Seçim sonunda oyların çoğunu alan kırmızı liste kazandı.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen Genel Kurula, Genel kurula, Genel-İş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir Şube Başkanları ve yöneticileri, Gıda-İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Uzbek de katılım gösterdi.

260 delegeden 256'sının oy kullandığı genel kurul seçiminde 1 oy geçersiz sayılırken; kırmızı liste 130, mavi liste 115, beyaz liste ise 10 oy aldı. Genel Kurul sonucunda yeni yönetimde şu isimlerden yer alıyor: Arif Yıldız (Şube Başkanı), Ercan Ağar, Mustafa Gül, Zeynep Zarıçlar, Bülent Ermeş.

‘GÖREVİMİZ MÜCADELEYİ BİRLEŞTİRMEK’

Genel kurulda son olarak konuşmasını kırmızı liste başkan adayı ve mevcut şube başkanı Arif Yıldız gerçekleştirdi. Yıldız, “İşçi sınıfının, sendikal mücadelenin sorunlarının taleplerinin konuşulduğu daha nitelikli kongreleri de gerçekleştireceğimize olan inancımla tüm İZENERJİ işçilerinin mücadelesini selamlıyor, kongremizin şubemize ve işçi sınıfına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tek adam diktatörlüğüne karşı demokrasi, siyasal hak ve özgürlükler, ülkede demokrasi barış ve kardeşlik şeklinde özetlenebilir. Bu talepler için yan yana gelmek mücadeleyi birleştirmek ilerletmek en öncelikli görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi