Açılışta konuşan MTK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, “Sitemiz İzmir’de tekstilin başkenti durumuna geldi. Özellikle böyle nitelikli ve lokomotif gibi çalışan bir siteye yakışır yönetim binası yapmaktan dolayı gururluyuz. Bize bu süreçte tam destek veren Bornova Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. MTK Sitesi gerek iç piyasada gerekse ihracatta bölgenin öncü gücüdür. Sitemiz gelişen ve değişen teknolojiye uyum sağlayan firmalar ile sektöre sürekli enerji vermektedir. Biz yönetim olarak bu lokomotifin bir bireyi olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

YENİ PROJELER MASADA

MTK Sitesi’nin tüm kurumlarla koordineli çalıştığını ve tekstil sektörünün kalkınması için her projeye tam destek verdiğini sözlerine ekleyen Salkım, “İZFAŞ ile fuarlarda ve sektörümüze fayda sağlayacak her etkinlikte beraber çalışıyoruz. İzmir’e daha fazla neler katabiliriz diye sürekli projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yeni hizmet binamız bu projelerden sadece bir tanesiydi. Süreç ilerledikçe yeni projelerimizi de hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

EV TEKSTİLİNDE YENİ PROJE SİNYALİ

MTK Sitesi’nin ihracat rakamlarına ciddi katkı sağladığını bildiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu noktada belediye olarak MTK’ya desteğimiz tam. İZFAŞ ile çalışarak İzmir'i geliştirmeye devam ediyoruz. 105 ülkede satın alma heyetlerinin olacağı bir projenin sonuna geldik. IF Wedding tekstil sektörünün ticaretini geliştirecek. Önümüzdeki dönemde ev tekstilin konusunda yeni projeler olacak. MTK’da 80 civarı kadın girişimci olduğunu öğrendim. Bu MTK’yı daha güzel ve özel kılıyor. Kadın girişimcilerin sayısının artması en büyük dileğimiz. İzmir için temel hedef şehrin yerelden kalkınmasını sağlamak ve şehrimizi dirençli kılmaktır. İZFAŞ tüm çalışmalarda yerli üretime MTK'ya değer veriyor. MTK yeni binası ülkemize şehrimize hayırlı olsun” dedi.

“HER DESTEĞE HAZIRIZ”

MTK Hizmet Binası’nın herkese hayırlara vesile olmasını temenni eden İZTO Yönetim Kurulu Mahmut Özgener ise, “Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre tekstil sektörü 2020 de 24.5 milyar dolar ile ihracatta en iyi ikinci sektördü. 2021 ilk 10 ayında 25 milyar dolar hacme ulaşarak geçen seneki rekorunu kendisi kırdı. Bu miktarda İzmir’in oranı 1.24 milyar dolar.

Biz bu oranda İzmir’in daha fazla yer alması için İZTO olarak geliştirmeye açığız. MTK sitesinde 1150 firmada 16 bin istihdam var. Sitemizde 81 kadın girişimci var. İZTO olarak bu miktarı da arttırmaya hazırız. Çarşı ve siteleri global ölçekte cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada MTK İzmir'de iyi güçlerden biri” dedi.

Önümüzdeki günlerde İF Wedding’in yapılacağını hatırlatan Özgener, “2 yıl aradan sonra gerçekleşecek fuarda 196 katılımcı özel kreasyonlarını sergileyecek. Bu fuar pandemi öncesi fuardan çok daha büyük potansiyel taşıyacak. Büyümeye devam edecek” diye konuştu.

“ALTIN BİLEZİK İLE İSTİHDAMA KATKI”

MTK Sitesi’nin Bornova’ya çok büyük katkılar sağladığını açıklayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise, “Bu bina harabe haldeydi ve binaya tekrar hayat kattılar. Eski hizmet binasını Bornova’nın altın bilezik programı ile istihdama katkıda bulunacağız. Bornova'da MTK Sitesi fidanlık gibidir. İhracatın yüzde 12’si MTK dan yapılıyor. Biz Bornova Belediyesi olarak MTK Sitesi’nin her zaman yanınızdayız” dedi.

İZMİR’İN EN TEMİZ SİTESİ

MTK Sitesi’nin Bornova’daki en düzenli site olduğuna dikkatleri çeken Bornova Kaymakamı Fatih Genel ise, sitenin tüm İzmir’e örnek olmasını temenni ettiğini, İzmir’de MTK Sitesi kadar düzenli ve temiz sitelerin artması için çalışmaların titizlikle yapılması gerektiğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi