Mor Dayanışma kadınları şiddet, işsizlik, yoksulluk kıskacında bırakan düzene karşı “Harekete Geç” kampanyasını başlattı.  2020'nin ilk 7 ayında en az 190 kadının erkekler tarafından katledildiğini ve 100 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğunu, pandemi sürecinde kadınların daha fazla ev içi emeğe hapsolduğunu ve iş hukuksuzluklarına maruz bırakıldığını vurgulayan Mor Dayanışma, kampanyanın iki önemli ayağı olan kadına yönelik erkek şiddeti ve işsizlik, yoksulluk ile mücadele kapsamında kadın politikalarına katkısı olması amacıyla birçok eylemsellik düzenliyor ve dayanışma ağlarını büyütüyor.

Kampanya kapsamında oluşturdukları duvar gazetesini, broşürleri yerellere ulaştıran kadın derneği ayrıca anket çalışmasıyla kadın politikalarına daha fazla katkı sunacak veriler için daha fazla kadına ulaşmayı hedefliyor. Kampanya startını birçok ilde bisiklet turlarıyla başlatan Mor Dayanışma, çalışmalarını mahallelerde mor masa buluşmalarıyla, eylemleriyle, atölyeleriyle, gazete okur toplantılarıyla devam ettiriyor. 

Ankette, ' Pandemi sürecinde (11 Mart'tan itibaren) hiç erkek şiddetine maruz bırakıldınız mı? (Fiziksel, cinsel, ekonomik, sözel, dijital, psikolojik...)",  "Pandemi sürecinde şiddete uğradıysanız şiddet anında kurumsal bir numaraya ulaşmaya çalıştınız mı?" gibi sorular, şiddete uğrayan kadınların ses getirmesi ve veri derlemesi için hazırlanmış. Anketi dolduran kadınlar ise ismini verip vermemekte özgür bırakılıyor.

Anket için tıklayınız: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbRtiQ18hxb8yHvAOTvIlSZuFs8C-L_NfYqEk6HC2U0a9EeA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Editör: Haber Merkezi