İZ GAZETE- 2018 yılının Kasım ayında Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulan Öykü Arin’nin tedavisi hala devam ediyor. 4 yaşındaki lösemi hastası  minik Öykü’nün %100 uyumlu donöre ihtiyacı var. 18 Nisan’da anne Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu naklin (haplo) başarıyla sonuçlanmadı. İliğin uyum sağlayamamasının ardından yarı uyumlu olan baba Çağdaş Yazıcı’dan kök hücre nakli yapıldı. Eğer babadan alınan nakilde başarılı olmazsa, minik Öykü Arin için tek umut yabancı bir donör olacak.

Ayrıca Öykü ve diğer lösemi hastası çocuklar için birçok ilde 'Öykü Arin'e Umut Ol, Donör Ol' kampanyası başlatan aile, bağışta bulunan binlerci kişi arasından Öykü’ye uyumlu donör henüz bulunamadı. Sadece Türkiye'de değil, Almanya'da da Öykü için kök hücre bağış kampanyaları düzenlenmeye devam ediyor.

FESTİVALDE ÜCRETSİZ KAYIT FORMU DOLDURULACAK

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) Köln’de gerçekleştireceği açık hava festivalinde, Öykü ve tüm lösemili çocuklar için "Donör ol, umut ol" sloganıyla kök hücre kampanyası düzenleyecek. Uluslararası donör arşivine kayıt olunması için festival’de açılacak stantda ücretsiz olarak kayıt formu doldurulacak ve tükürük örneği alınacak.

Editör: Haber Merkezi