Fuarın bu yılki teması 'Hayvanların Çılgın Dünyası' kapsamında, çocuklar ürettikleri projelerle arıların sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı. Birbirinden dikkat çekici projelerle fuara katılan takımlar, teknolojiden destek alarak hayvanlar için çözüm odaklı projeler üretti. Takımların ilk olarak arıların yaşamlarını araştırarak başladıkları projelerde, minik bilim kahramanları, daha sonra farklı bir hayvan daha seçip en az bir parçası haraketli olan bir lego modeli tasarladı.

Technokids Balçova kurumu adına katılan TechnoBees takımının tasarladığı 'Tohum Dağıtan Makine' lego modelinde çocuklar makine yardımıyla daha çok çiçek tohumunu daha hızlı bir şekilde ekmeyi amaçlıyor. Minik bilim kahramanları bu sayede daha fazla arının ve kelebeğin çiçeklere ulaşacağını ve bu türlerin sayısının artacağını düşünüyor.

Göçmen kuşlardan olan arı kuşlarının ilkbahar ve sonbaharda göç yolları üzerindeki arılara zarar vermesinden yola çıkarak bir lego modeli geliştiren MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu - MEV Star takımı, bu soruna CD'li çözüm getirdi. Fuara getirdikleri lego modeliyle arı kuşunun, arı kovanlarına girmesine CD'ye yansıyan güneş ışığıyla engel olmayı amaçlayan takım, bu çözüm yoluyla arıları, arı kuşunun saldırılarından kurtarmayı amaçlıyor.

6 - 10 yaş arası çocuklardan oluşan 17 takımın proje sunduğu fuarda, çalışmalar fuardan 8 - 12 hafta önce başladı. 22 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen fuar boyunca çocuklara yönelik olarak düzenlenen aktivitelerde gün boyu eğlenen ve poster sunumları gerçekleştiren 17 takımın tamamına gün sonunda Bilim Kahramanları Derneği tarafından birer kupa verildi.

Editör: Haber Merkezi