Mimarlar Odası İzmir Şubesi, sivil toplum örgütleri ile meslek odalarının özelleştirilmemesine karşı çıktığı Konak ilçesindeki tarihi Elektrik Fabrikası'nı, kente kazandıracak tasarımlar için yarışma düzenleme kararı aldı. Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya dair bilgi veren Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, bu yapının kamunun elinden çıkmaması için çabaladıklarını belirterek, "Kent merkezinde yer alan ve yeniden ihaleye çıkarılan, Tarihi Elektrik Fabrikası'nın kent kültür ve sanat hayatına kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

'KAMUYA KAZANDIRILMASI GEREKİYOR'

Şube Başkanı Halil İbrahim  Alpaslan, konumu, mimari özellikleriyle kent için önemli değeri olan Tarihi Elektrik Fabrikası'nın çağdaş bir restorasyonla kamuya kazandırılmasını arzu ettiklerini belirterek, "Yarışmanın amaçlarından en önemlisi, Elektrik Fabrikası binasının değerinin ve potansiyelinin anlaşılması, tüm kentlilerin  kamu varlığı olan bu yapıya yeni bir gözle bakıp sahip çıkmalarını motive etmektir. İhale yöntemi ile yapının kamunun elinden çıkmasına ve olası yıkım kararlarına engel olarak restore edilip kent hayatına kamusal bir işlevle katılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yarışmaya ülke genelinde tüm mimarlık fakültelerinde eğitim alan öğrenciler katılabilecek. 7 Mayıs'a kadar başvurular alınacak. Sonuçlar ise 15 Mayıs 2019'da açıklanacak.

DHA


 

Editör: Haber Merkezi