Tarihi elektrik Fabrikası ihalesi İzmirlileri mutlu etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleyi alması, yapının İzmir kültürel tarihinde varlığını sürdürmesi ve kamulaştırılması yönünde atılan ilk adım olarak kabul gördü.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı H.İbrahim Alpaslan konuyla ilgili bir açıklama yaparak binanın kamunun elinden çıkmasına ve olası yıkım kararlarına engel olunması için verdikleri çabaların karşılık bulduğunu belirtti.. Alpaslan, ihale sonucunu mimari özellikleriyle bir kent değeri olan Tarihi Elektrik Fabrikası’nın çağdaş bir restorasyonla kamuya kazandırılması yolundaki çabalarını ilk adımı olarak değerlendirdi.

YARIŞMA BAŞLATTIK

Alpaslan şöyle konuştu; "Yapının kamunun elinden çıkmasına ve olası yıkım kararlarına karşı restore edilerek kent hayatına kamusal bir işlevle katılmasını talep etmiştik ve uzun süredir mücadele ediyorduk. Şimdi bu sonucu ilk adım olarak görüyoruz. ‘İzmir Elektrik Fabrikası Ne Olmak İster?’ başlıklı ulusal öğrenci fikir proje yarışması başlattık. Umarız bundan sonraki süreçte gençlerin hayallerini de göz önüne alarak bina çağdaş bir restorasyonla, İzmir’in kültür ve sanat hayatına değer katacak projeye dönüştürülür” 

Editör: Haber Merkezi