İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneğinin genel kurulu yapıldı. Genel kurulda yönetime seçilen Milaslı şair ve bestekâr Nurgül Demirli-Ekeke, yönetim kurulunun kararıyla dernek başkanlığına getirildi.

Dernek başkanlığına getirilen Demirli-Ekeke, yaptığı açıklamada, “16 Nisan 2022 tarihinde üyesi bulunduğum İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneğine  Başkan olarak seçildim. Bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Demirli-Ekeke açıklamasına şöyle devam etti: “Daha önce yönetim kurulu başkanı olan, Olağan Genel Kurula katılım sağlayan dernek Başkanı Halim Akın nezdinde, dernek yönetiminde görev almış bütün hocalarıma, teşekkürü borç bilirim. Derneğin amacı, yasalar ve derneğin imkanları dahilinde amatör ve profesyonel şairleri ve bestekârları bir araya getirmek, eserlerinin tanıtımında ve imza günlerinde fuarlara katılacakların duyurularını paylaşmak, Şiir ve Beste Yarışması düzenlemek gazete, dergi gibi yayınlar çıkarmak ve üyelerinin tanıtımını yapmaktır.”

Demirli-Ekeke, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm Şair ve Bestekârlarımızı birlik olmaya, beraber olmaya, güçlü bir dernek olmak için çalışmaya davet ediyorum.”

İZMİR ŞAİRLER VE BESTEKÂRLAR DERNEĞİNİN YENİ YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Yönetim kurulu başkanı: Nurgül Ekeke

Yönetim kurulu sekreteri: Erman Öcal

Yönetim kurulu başkan yardımcısı: Mustafa Demirci

Yönetim kurulu saymanı: Aydan Erdurak

Yönetim kurulu üyesi: Ozan Uslu

Yönetim kurulu üyesi: Hülya Gökçe

Yönetim kurulu üyesi: Nisan Özcan

NURGÜL DEMİRLİ-EKEKE KİMDİR?

20 Şubat 1957 Muğla Milas doğumlu, esnaf bir baba ve ev hanımı bir annenin dört çocuğundan birisi. İlkokulu Atatürk ilkokulunda, orta öğrenimimi Milâs'ta tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksekokuluna bağlı Radyoloji kolejinden ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İş İdaresi bölümünden mezun oldu. Sağlık sektöründe uzun yıllar kamuda çalışıp emekli olduktan sonra,13-14 yaşlarından beri hobisi olan şiire tekrar başladı. Dört seneden beri aktif olarak şiir ve Beste çalışmaları yapmaktadır.

100 civarında şiiri güfte olarak bestelendi. Birisi kendisine ait olan “Milletlerarası İlahi sesler Yarışması”nda ödül alan üç bestesi bulunmaktadır.

Şiirlerinden bazıları;

Muğla Devrim Gazetesi Kültür ve Sanat Sayfası, Milas Menteşe Gazetesi, Salihli Gönül Eri Dergisi, Kilis Kent Gazetesi, Sungurlu Gazetesi, Vezin Dergisi, Ankara Başkent Haber Portalı, Mamak Havadis Gazetesi ve Sanat Kıbrıs Gazetesinde yayınlanmaktadır.  "Demlenmiş Şiirler Güldestesi" adlı Antoloji kitabında, Ay yayınlarının "Hece Şairleri" Antoloji Ansiklopedisinde şiirleri bulunmaktadır. Bursa Mora Dergisinde de köşe yazarlığı yapıyor.

Bizim Dostlar Kültür Derneği'nin açmış olduğu Güfte yarışmasında ikincilik, İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği'nin açmış olduğu Turan Atasever şiir yarışmasında mansiyon, Milletlerarası İlâhi Aşkın Sesi beste yarışmasında teşvik ödülüne hak kazandı. Bizim Dostlar Kültür Derneği'nin açmış olduğu Kınalı Kuzular beste yarışmasında güftesi kendisine ait olan eserle ikincilik ödülü aldı. 100 civarında bestelenen güftesi ve kendisine ait 4 bestesi bulunmaktadır. Bir kız çocuk annesi ve halen İzmir’de yaşamaktadır.

Nevzat Çağlar Tüfekçi- haberveinsan.com

Editör: Haber Merkezi