YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - Aliağa’da zaman zaman ismi darp, tehdit ve hakaret olayları ile gündeme gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, bu kez de kendi partisinin Aliağa Belediye Meclis Üyesi MHP’li Fatih Kürşat Kaplan’ı darbetti.

‘İSTİFAYA ZORLANDIM’

MHP’li Başkan Serkan Acar’ın konuşmak için kendisini makamına çağırdığını belirten Kaplan, geçen ayki meclis toplantısına katılmadığı gerekçesiyle darbedildiğini iddia etti. Acar’ın ‘Bana söylemedin. Bir sıkıntı mı var, neden gelmedin?’ sorusuna; bir sorun olmadığını, rahatsızlığı dolayısıyla toplantıya katılmadığını ve görevinin başında olduğunu söyleyerek cevap verdiğini ifade eden Kaplan, daha sonra Başkan Acar’ın kendisinden istifasını istediğini anlattı. Bunun üzerine, Pazartesi günü haber vereceğini söylediğini ancak Acar’ın da ‘Sen kimsin ki haber veriyorsun? Ben sana yapacaksın diyorsam yapacaksın’ diyerek karşı çıktığını ve sinirlenmeye başladığını kaydeden Kaplan, kendisine kağıt kalem uzatıldığını ve istifasını yazıp imzalaması için zorlandığını da anlattı.

‘ACAR, YUMRUK ATTI’

Bu sırada Başkan Acar’ın sinir krizine girdiğini, gözü dönmüş gibi hareketler yaptığını, masaları yumruklamaya başladığını iddia eden Kaplan, “Ben onu sakinleştirmeye çalışırken bir yumruk attı, boynuma denk geldi. Ben yine sakin olmasını söyleyerek kolunu tuttum. ‘Sen kimsin de böyle yapıyorsun? Şerefsiz, adam mı olduğunu zannediyorsun? İmzanı atacaksın, atmadan buradan çıkmayacaksın’ diyerek beni zorladı. İstifamı yazmamı istediği kağıdın ortasına bir çarpı attım ve ‘al sana imza’ dedim. Bunun ardından orada bulunan Özel Kalemi beni tuttu, çaycı N. ile birlikte beni dövmeye giriştiler. Muhtemelen düşünülerek yapılmış bir eylemdi bu. Birisi arkamdan kolumdan tuttu. Çaycı N. ile Serkan Acar darbetti” diye konuştu. “Karakolda şikayetçi oldum, hastaneden de darp raporu aldım” diyen Kaplan, Başkan Acar’la geçmiş zamanlarda bir olumsuzluk yaşamadıklarını, Acar’ın aile dostu olduğunu belirtti.

‘İSTİFA ETMEYECEĞİM’

Kaplan, “Ben istifa edersem benim yerime yedek listeden Kerim Yürür, Meclis üyeliği hakkı kazanıyor ama onunla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Bundan sonrası için partimden ve meclis üyeliğinden ayrılmayı düşünmüyorum. Burada 1992-93 yılından beri MHP’li olan tek kişi benim. Ben kendi partimde dururum da sonradan partili olanlardan kim gitmek isterse gider. Ama muhtemelen bu saatten sonra kendi kararlarımı kendim vereceğim. Belediye başkanının bu davranışı hiç yakışık almadı, bir aile dostluğunu da bu şekilde bitirmiş oldu” şeklinde konuştu.

‘SİYASİ BİR BEKLENTİM OLMADI’

Darp olayının basına yansımasından kısa bir süre sonra Kaplan’ın şikayetini geri çektiği, herhangi bir darp söz konusu olmadığı ve merdivenlerden düştüğü şeklinde yeni bir ifade verdiği haberleri de yine basına yansımıştı. Böyle bir şey olmadığını, emniyette ifade verdiği sırada Acar’a yakın isimlerin algı operasyonuna kalkıştığını ifade eden Kaplan, “Şikayetimi geri çekmedim. Böyle bir kurgu yapıldı” diye konuştu. ‘Meclis toplantısına katılmadığınız için darbedilmeniz ilk anda inandırıcı gelmiyor. Siyasi, ekonomik veya kişisel bir beklentiniz olduğu için darbedilmiş olabilir misiniz?’ sorumuza ise Kaplan, “Öyle bir şey kesinlikle olamaz. Kendisi aile dostumuzdu, öyle bir hukukumuz vardı. Elif gibi dimdiğim ve hiçbir korkum yok. Şerefim için yaşıyorum” cevabını verdi.

ACAR’IN İLK VUKUATI DEĞİL

MHP’li Başkan Serkan Acar’ın ismi, geçtiğimiz yıllarda Y.N. isimli temizlik işçisine tokat, İzmir’de gazetecilik yapan Bülent Pınarbaşı’na tehdit, CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin’in silahla vurulmasının azmettiricisi, belediye meclis üyelerine hakaret gibi olaylarda da yer almıştı.

Editör: Haber Merkezi